Masaüstü Son Kullanılan Program Geçmişini Kaydetme Sorunu

HyperNowa

Megapat
Daha fazla  
Resimde de görüldüğü üzere Windows'tan gerekli ayarları yapıp masaüstü simgelerine tıklayınca, girdiğimiz siteler not defteri veya resim açtığımızda sağ click yaptığımızda nerelere girmiş isek hepsinin geçmişi görünüyor. Bunu kapatmanın bir yolu yok mu?

Not: Ayarlardan, Başlangıç bölümüne gelip "En son açılan ögeleri Başlangıç'ta ve göre çubuğunda Atlama Listelerinde göster" bölümü kapalı olduğu halde bile hala diğer uygulamalarda geçmişi kaydediyor. Çok sinir bozucu bir durum. Bilen biri yardım ederse sevinirim.

Dosya Ekleri

• Uygulama Geçmişi Kaptma Sorunu.jpg
    23,4 KB · Görüntüleme: 110
Son düzenleyen: Moderatör:
Ne yazık ki bunlar çözüm değil. Masaüstü simgelerinden sağ click yaptığımda klasör geçmişini kapatıyorum ama chrome internet vb... tarayıcılar ve not defteri gibi uygulamaların masaüstündeki simgesine sağ tıkladığımız zaman uygulama geçmişleri görünüyor. Bunu kaldırmanın yolunu arıyorum uygulamayı ne kadar kullanmışsam sağ click yapınca ortaya çıkıyor

@Wheeler Man Sorunum çözüldü. Son attığın linkteki talimatları uyguladım. Artık İnternet tarayıcısı, not defteri gibi uygulamaların geçmişi görünmüyor.

Bende daha öncesinde Windows 10 1709 sürümünde Görünüm, Seçenekler, Genel, gizlilik bölümündekilerin hepsini kaldırıyordum, ayrıca Windows Ayarlar, Kişiselleştirme, "En son açılan öğeleri Başlangıç'ta ve görev çubuğunda Atlama Listeleri'nde göster" bölümünü kapatınca normalde oluyordu. Kapanmaması Windows'un yeni bug'u yani bu sorunu çözmesi gerekiyor.

Not: Konu Kapatılabilir Sorunum Çözüldü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…