Masaüstü ve laptop performans farkı

GTX 1050 Ti :D

Kilopat
Merhaba arkadaşlar alacağımdan değil merak ettiğim için soruyorum mesela GTX 1650'li bir laptopla GTX 1650 ekran kartlı PC'de performans farkı olur mu olursa ne kadar olur laptopun linkini aşağıya atıyorum yardım eden herkese teşekkürler.

Performans testlerini izleyip bakabilirsin. Çok olmasa da laptop haliyle fazla ısındığı için donma yapabilir zorlanırsa.

Laptoplarda genelde ekran kartlarının yanında'M' ibaresi bulunur. Bu kartlarda performans nispeten daha düşüktür.

Eğer PC'ni sürekli oraya buraya taşıyorsan ve buna mecbursan laptop al derim ama sabit masada durur arada keyfiyen götürürüm dersen masaüstü al derim çünkü ilerde laptopun bir donanımı bozulur falan RAM, HDD, SSD'den başka parçaları değiştirme fırsatın olmayabilir ama masaüstü alırsan yarın öbürgün yeni PC almaktansa elindekine ekleme yapabilirsin masaüstü PC ile laptop arasında da zaten büyük fiyat farkı olduğunu fark etmişsindir ben olsam masaüstü alırdım daha büyük monitör rahat klavye, mouse falan kulağa daha Premium geliyor ayrıca extradan Wi-Fi kartı vesaire benzer şeyler, kamera falanda takabiliyorsun.

Selamlar ekran kartlarının mobilleriyle masaüstü versiyonları arasında fark var ama eskisi kadar değil. Esas fark parada oluyor. 1650li bir laptop bayağı tuzlu olur.
Ayrıca laptop işlemcileri kelimenin tam anlamıyla plasebo. 7. nesil en üst seviye mobil işlemci i7 7700HQ yaklaşık olarak 3. nesil orta sınıf i5 3450 ile eş performans veriyor.
Eğer laptop yerine masaüstü gibi bir opsiyonunuz varsa yani laptop şart değilse sakın bulaşmayın boşa para.

İşlemci konusunda iyi laptoplarda var hakkını yemeyelim ama onun dışında dediğin her şeye katılıyorum.

Performans testlerini izleyip bakabilirsin. Çok olmasa da laptop haliyle fazla ısındığı için donma yapabilir zorlanırsa.

Bazı performans testlerini izledim bazen laptop öne geçiyor.(Bu nasıl oluyor anlamadım)

Laptoplarda genelde ekran kartlarının yanında'm' ibaresi bulunur. Bu kartlarda performans nispeten daha düşüktür.

Hocam dediğiniz şey çok eskide kaldı 940M falandı o.

Hocam şu an alacağımdan değil merakımdan sordum ama yazın alma planım var arada bir memlekete gidip geliyorum uçakla gittiğim içinden maalesef masaüstü alma şansım yok ama performans ve aynı zamanda fiyat farkını göz önüne alırsak belki masaüstü alabilirim.

Hocam size de sormak istediğim bir şey var mesela i5 9300H işlemcisi neye denk gelir masaüstünde.

Benchmarklarına bakabilirsin hocam işlemcilerin neye denk geldiğini görürsün orada.

Merhaba her ekran kartı modelinin masaüstü ve notebook versiyonları arasındaki fark birbirinden farklı. Geçen sene 2060 mobil ile 2060 masaüstü farkı çok fazla iken 2070'lerdeki fark daha azdı.
1650 için 1050ti'da olduğu gibi, Nvidia olabildiğince masaüstü versiyonuna yakın tutmaya çalıştı. Yani daha güçsüz değil daha güçlü bile olabilir modelden modele (1650'ler için konuşuyorum). Tabi ki masaüstündeki overclock alanını hesaba katmıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…