Masaüstü yanına Xbox One vs PS4

Domchikman

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Windows 10 Pro
Intel Core i5 3357U
AMD Radeon 8600/8700M
8 GB RAM
500 GB HDD
Yani aklımda bir soru var, hiçbir şekilde cevabını kendi başıma bulamıyorum, yardım istemeye geldim. Konu şu: Ben şimdi bir bilgisayar almak istiyorum, elimde 10 senelik bir iş laptop'u olduğu için, ama masaüstü ile laptop arasında çok kaldım. Mesela birisi taşınabilir deiğeri performans verir, benimde aklımdaki soru şu. Sizce bir f/p masaüstü alıp yanınada Xbox One veya PS4 mü alayım? Yoksa o fiyata eşdeğer bir laptop mu alayım? "Ayrıca ekipmanların fiyatını da işin içine dahil edersek, iyi olur. Son olarak fikirlerinize açığım."

Masaüstü veya laptop yanına Xbox One almak pek mantıklı değil bence. Bütçeniz ne kadar? Güzel bir laptop alabilecek bütçe varsa direkt laptop al bence.

Ya bütçe böyle bir 24-25 bin arası ancak zorlarsam 26 bine çıkar, masaüstü yanına konsolu da şu yüzden yazdım. Ara sıra başka bir eve kalmaya gittiğimde laptopu alıp oyun oynarım yani, ondan masaüstü yanına bir şey alırsam iyi olur diye düşündüm.

PS4 yavaş yavaş artık exclusive oyun almamaya başladı pek geleceğe yatırım olmaz PS5 için bütçeniz yoksa alınır ( PC alacaksanız xboxa bakmayın bile)

Hocam tam olarak ne tür oyunlar oynamak istersiniz? Bazı kişiler insanların konsolu exculesive oyunlar için tercih ettiğini sanıyor. İki konsol arasından FIFA, Mortal Kombat gibi oyunlar oynayacaksanız fiyatı daha ucuz olduğu için One S bir tık daha mantıklı olabilir. Bunun dışında arkadaşlarımla online oynarım ve onlarda PS var derseniz o zaman PS4 daha mantıklı olabilir.

Hocam öncelikle hiçbir arkadaşımda PS yok Xbox'ta yok. Yani exclusive oyunlar PS'da yani bir Spiderman geliyor aklıma onu da oynamasam olur, zaten PC'de var belki oradan alırım büyük ihtimalle öyle FIFA 17, MotoGP, WRC, Call Of Duty: Modern Warfare falan oynarım yani. Peki bilgisayara ne yapmam lazım? Eğer bilgisayar almazsam PS5 falan alırım?

Hocam sizinde dediğiniz gibi tek Spiderman için değmez bu sebepten bence PlayStation'ı eleyin çünkü bu konsolları alanların %90'ı exculesive oyunlar için alıyor ve bunun haricinde kayda değer bir artısı yok. Bence ya sadece masaüstü alın yada sadece Xbox alın ama alacaksınız yeni nesillerden birini seçin. (Masaüstünü oyun için kullanmayı düşünüyor iseniz.) Öncelikle bütçeniz 10K civarı ise Xbox Series S tercih edin. Bütçeniz 20K civarı ise Series X VS Masaüstü ikisinden birini seçin. Burda kullanım şekliniz çok önemli konsol muazzam rahatlık sağlıyor tabi alışana PC'de iyidir. Xbox'da geriye dönük uyumluluk olsun FPS boost olsun emulatör kurulabilmesi olsun oyun fiyatlarının hâlâ daha hem Steam hem PlayStation'dan ucuz olması sebebiyle güzel bir kullanım sunar. PC'de bunlar zaten var ancak oyunlar zamlanacak bunun dışında da size özgürlük tanır mod kurarsınız yama kurarsınız vs. ... Eğer başlıktaki fikrinizden vazgeçmeyi düşünmessenizde Xbox One S diyorum.

Hocam, şimdi odamda böyle çok PC setup yapılabilecek bir yer yok yani laptopta oyun oynamak için bile ayrı odaya geçiyorum, yani böyle düşününce zaten Counter beceremiyorum, Valo sıkıyor, Lol falan yok yani PS'da bir tek Spiderman için alınmaz böyle bakınca Series X gayet güzel duruyor zaten odama galiba televizyon gelecek eski televizyon olduğundan YouTube, internet falan yok Series X bağlarsam falan gelir zaten Office uygulamalarıda açılıyor sadece belki Series X'e karar verirsem rekabetçi oyunlar için klayve+mouse almam gerekebilir

Hocam zaten gamepad ile rekabetçi oynamak çok keyifli de alışana kadar klavye mouse destekli oyunları oynarsınız. Sizin bahsettiğiniz durumda Series X daha mantıklı olur gibi hocam Office programlarını da Microsoft Edge tarayıcısı ile açabilirsiniz dediğiniz doğru. İsterseniz 2 kat ucuza Series S alıp deneyebilirsiniz belki yanına biraz daha biriktirip masaüstü de alırsınız size kalmış bir durum. Bende deneme amacıyla Series S aldım çok memnun kaldım uygun zamanda Series X'e geçeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…