Masaüstü yere düştü

efe06x

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarın kasasını düşürdüm, işlemci soğutucu çıktı kasayı açtım soğutucuyu geri taktım, PC açılıyor ama çok kasma var ve stok fan çok hızlı dönüyor, sizce sorun hangi bileşende? Soğutucuyu değiştirmekle sorun düzelir mi?

İşlemci: i5 12400F.
Fan: Intel stok fan.
Anakart: ASUS Prime H610.

Soğutucuyu takarken termal macunu yeniledin mi?

Ben olsam tek tek bütün parçaları çıkarır tekrar takardım, GPU, CPU, PSU, RAM hepsinin kablosunu ve kendisini de sök bak kırık çatlak yamuluk var mı sonra tekrar tak. Belki bir şeyler gevşemiş olabilir pinler yamulmuş olabilir. Önce tek tek sök bak tak.

İfadeler: UAU
Bilgisayar kasıyorsa ya disk hasar görmüştür ya da işlemci ısınıyordur. Soğutucuyu takarken termal macunun durumuna baktınız mı?

Soğutucuyu takarken termal macunu düzgün bir şekilde yaydınız mı?

Soğutucuyu takarken termal macunu yeniledin mi?
Hayır

Ekran kartını ve ram leri çıkarıp taktım hepsi sağlamdı

Bence soğutucuyu iyi takamadiniz ve işlemci ısınıyor.
Soğutucunun iki ayağı tam oturmadı

Kesinlikle.

Hayır

Ekran kartını ve ram leri çıkarıp taktım hepsi sağlamdı

Soğutucunun iki ayağı tam oturmadı
Termal macunu yenile ve soğutucu olması gereken gibi eksiksiz tak. Şu anda soğutucu işlemciyi soğutamıyor muhtemelen arada boşluk kalıyor. Eğer soğutucuda kırık/eksik parça varsa soğutucu değiştirmen gerekbilir. Bilgisayar açılıyorsa diğer bileşenlerinde muhtemelen aorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…