Test edip geri döndüm, dediğim gibi donanım hızlandırmasından kaynaklı.
Donanım hızlandırması tarayıcılarda olan bir özellik ve Discord'da teorik olarak bir tarayıcı olduğu için - bildiğim kadarıyla node.js/electron ile yapılıyor - bu ayarı açınca ekran kartına da yük bindirdiği için FPS düşüşü olabilir.
Donanım hızlandırmasının farkı ise normalden daha fazla kaynak kullanması ve daha akıcı bir web deneyimi yaşatması.
Mesela varsayılan ınternet tarayıcınızda GPU hızlandırmasını kapatırsanız web-tabanlı oyunlarda kasma sorunu yaşama ihtimaliniz yüksek.
Test etmek için ise bütün tarayıcıları kapattım, buna Chromium embedded Framework kullanan Riot Client, Adobe programları vb. programlar dahil. GMOD'a girip ilk donanım hızlandırması açık iken daha sonra da kapalı iken ve en son olarak da tamamen Discord kapalıyken FPS değerlerine baktım.
Sonuç olarak ise donanım hızlandırmasının kapalı olmasıyla Discord'un kapalı olması neredeyse aynı değeri verdi, donanım hızlandırmasını açınca ise FPS bariz düştü.
Dolayısıyla bu tarayıcıların çoğunda olan bir şey, Discord'la özel olarak bağlantılı değil. Şimdi RAM frekansını kısıtladığı ve virüs bulaştırma ihtimaliyle ilgili kanıtlara gelelim