Çözüldü Masaüstüne kaydedilen dosyalar gözükmüyor

• Konuyu başlatan WTC
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 12.653
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Konuyu tam olarak nereye açacağımı bilemedim. Sinir bozucu bir sorunum var. Masaüstüne kaydet dediğim dosyalar masaüstünde gözükmüyor fakat "Yerel disk (C:)/Kullanıcılar/kullanıcı ismi/desktop" klasöründe gözüküyorlar. Böyle bir problemi bugüne kadar yaşamadım. İndirdiğim dosyaları direkt masaüstünde görüyordum. Aynı sorunu yaşayan, çözümünü bilenler var mı? İş gereği dosyalarla haşır neşir olduğumdan benim için çok önemli bir konu. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Virüs taraması yaptım ama virüs bulunamadı. Zaten virüs bulaşacak işlere kalkışmıyorum. CMD ile Windows dosyalarını onarma işlemi gerçekleştirdim, o da yaramadı. Cleaner programını da denedim, o da yaramadı.

Windows orijinal. Win 10 Pro kullanıyorum. Sürüm 20H2, 19042.867
@Recep Baltaş

Son düzenleme:
Çözüm
Sorunu çözdüm. Konu kapatılabilir. Saçma bir şekilde user klasörü içine kendi kendine bir desktop klasörü oluşturmuş. Asıl olan desktop klasörünü bulup, olması gereken yere yapıştırdım. Kendi kendine oluşturduğu dosya kalkmış oldu ve yerine geçti. Çözümü bu şekilde sağlamış oldum. Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim.
Zaten desktop klasörünün içindeki dosyalar veya klasörler masaüstünde gözükmesi gerekiyor. İkisi de aynı klasör. Desktop klasöründe görünüp masaüstünde gözükmemesi garip.
Desktop klasöründe gözüküp masaüstünde gözükmeyen bir dosyanın özelliklerine bakabilir misin? Gizli dosya olarak kaydediyor ise masaüstünde gözükmüyor olabilir.

Artı -1 Eksi
@Marcolomboss Kullanıcı desktop klasörümün içindeki hiçbir dosya masaüstünde gözükmüyor. Word dosyaları veya image dosyaları fark etmiyor. Sanki bağımsız ikinci bir masaüstü var da ben görmüyormuşum gibi bir durum söz konusu. Böyle bir sorun yoktu. Bugün durduk yere ortaya çıktı.

Bir tahminim var. Belki monitörüz yüzünden ya da başka bir sebepten bazı dosyalar böyle monitörün dışında kalabiliyordu. Mouse ile monitörünüzün sağ kısmını baştan aşağı seçim dikdörtgeni ile tarayıp CTRL+X yapıp bir klasöre yapıştırmayı deneyebilirsiniz. Böyle bir şey başıma gelmişti.
Bir de desktop klasöründe gördüğünüz dosyalara sağ tıklayıp-özellikler tıklayıp- en altta gizli kutucuğu tikli mi bir bakın diyebilirim.
Son olarak da- denetip masası - görünüm ve kişiselleştirme - dosya gezgini seçenekleri altında - gizli dosya ve klasörleri göster - tıklayıp gizli dosya ve klasörleri gösterme seçeneği seçili mi bir de altta korunan işletim sistemi ve klasörlerini gizli kutucuğuna tıklayıp bir şeylerin değişip değişmediğine bakabilirsiniz diye düşünüyorum. Bildiklerim bunlar.

Sorunu çözdüm. Konu kapatılabilir. Saçma bir şekilde user klasörü içine kendi kendine bir desktop klasörü oluşturmuş. Asıl olan desktop klasörünü bulup, olması gereken yere yapıştırdım. Kendi kendine oluşturduğu dosya kalkmış oldu ve yerine geçti. Çözümü bu şekilde sağlamış oldum. Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim.

Çözüm
Nasıl yaptığını detaylı anlatabilir misin ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı