Masaüstünü D Olarak Kullanmak

Halphas

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar az önce C'ye format attım. D'deki dosyalarım duruyor. Şöyle bir şey istiyorum SSD'de yani C'de sadece Windows ve oyunlarım bulunsun ve masaüstüm D'de bulunsun indirdiğim her şey masaüstüne insin.

İkinci olarak da D'ye format atmadığımdan dolayı dosyalarım duruyor fakat masaüstüm bomboş şu an. D'yi masaüstü yapıp D'deki dosyaları nasıl tek tek kısayol yapmakla uğraşmadan direk masaüstüne atabilirim? Üstünde kısayol işareti olmasını istemiyorum.

Sonuç olarak masaüstünü nasıl D yaparım ve D'deki dosyalarımı nasıl kısayol işareti olmadan masaüstüne atarım. Bu iki soruma cevap verebilirseniz çok sevinirim.
(Umarım anlatabilmişimdir. Anlamadığınız bir yer varsa fikir paylaşımı yapabiliriz.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Masaüstü dediğin şey C'nin yani Windows'un bir alt klasörüdür. Aynı zamanda Windows'un ana sayfası diyebiliriz. Onun için "D'yi masaüstü yapayım" dediğin şey olmaz gibi.

Ya dosya/klasörlerini masaüstüne taşıyacaksın ya da (yer kaplamasın diyorsan) D'yi masaüstüne kısayol yapacaksın. Böylece D açıldığında içindeki dosyaların tek klasörde toplu biçimde karşında olur.

Kısayol dediğin şey masaüstünde olmayan, farklı bir klasörde olan dosyanın bağlantısıdır bu arada. Öyle düşün.

Doğru anlayabilmiş miyim peki? :D

Masaüstü dediğin şey C'nin yani Windows'un bir alt klasörüdür. Aynı zamanda Windows'un ana sayfası diyebiliriz. Onun için "D'yi masaüstü yapayım" dediğin şey olmaz gibi.

Ya dosya/klasörlerini masaüstüne taşıyacaksın ya da (yer kaplamasın diyorsan) D'yi masaüstüne kısayol yapacaksın. Böylece D açıldığında içindeki dosyaların tek klasörde toplu biçimde karşında olur.

Kısayol dediğin şey masaüstünde olmayan, farklı bir klasörde olan dosyanın bağlantısıdır bu arada. Öyle düşün.

Doğru anlayabilmiş miyim peki? :D
Aslında doğru anlamışsınız ama anlattığım yapıldığını farklı forumlarda görmüştüm ama çok detaylı anlatamadıklarını düşündüğümden buradan yardım istedim. Şimdi benim takıldığım nokta şu mesela masaüstüne bir dosya açtığınızda c/users/username/desktop gibi bir yere kaydoluyor o dosya ve üstünde kısayol işareti falan olmuyor direk dosya imajıyla duruyor. Aynı işlemi D'de yapmak istiyorum masaüstüm D olacak. Zaten olay sizin dediğiniz gibi D'yi kısayol yapmadan zahmete girmemek için tek tıkta masaüstünden dosyaya erişmek istemem aynı zamanda C'de de yer kaplamamış olacak.

Şimdi benim takıldığım nokta şu mesela masaüstüne bir dosya açtığınızda c/users/username/desktop gibi bir yere kaydoluyor o dosya ve üstünde kısayol işareti falan olmuyor direk dosya imajıyla duruyor
Şimdi tam olarak fark ettim demek istediğini. Onun ayrıntısını bilmiyorum ama mantıken Windows'tan dolayı öyle. Masaüstünün c/users/username/desktop bu yola tanımlı olmasından.

Direk görüntü olarak D'nin (masaüstü) olması lazım. Bu mümkün mü bilemedim. :D

Şimdi tam olarak fark ettim demek istediğini. Onun ayrıntısını bilmiyorum ama mantıken Windows'tan dolayı öyle. Masaüstünün c/users/username/desktop bu yola tanımlı olmasından.

Direk görüntü olarak D'nin (masaüstü) olması lazım. Bu mümkün mü bilemedim. :D
Başka forumlardan referans vermek istemiyorum :D. O yüzden bu konu hakkında bilgili bir arkadaşı bekleyip göreceğiz :p.

Vallahi buldum. :ROFL::ROFL:

C:/Users/KullanıcıAdın bu dizine gidiyorsun. Masaüstü klasörüne sağ tıklayıp özelliklere giriyorsun. Resimdeki gibi konumu D olarak değiştiriyosun. Taşı diyeceksin. Seçtiğin klasöre Masaüstünü taşıyor.

Önce istersen D:/Users/KullanıcıAdı/Masaüstü şeklinde klasör oluştur. Ben garanti olsun diye öyle yaptım. Yapmasan da direkt Masaüstü diye taşıyor sanırım.

Ve artık C:/Users... altındaki Masaüstü klasörü yok. Mutlu son. :D

Masaustuu.jpg

**Bu işlemi geri almak için de "taşı" dediğin yerdeki "varsayılanı yükle" seçeneğini kullan. Tekrar taşı dediğinde uyarı verdi, dikkat edemedim ona.

Vallahi buldum. :ROFL::ROFL:

C:/Users/KullanıcıAdın bu dizine gidiyorsun. Masaüstü klasörüne sağ tıklayıp özelliklere giriyorsun. Resimdeki gibi konumu D olarak değiştiriyosun. Taşı diyeceksin. Seçtiğin klasöre Masaüstünü taşıyor.

Önce istersen D:/Users/KullanıcıAdı/Masaüstü şeklinde klasör oluştur. Ben garanti olsun diye öyle yaptım. Yapmasan da direkt Masaüstü diye taşıyor sanırım.

Ve artık C:/Users... altındaki Masaüstü klasörü yok. Mutlu son. :D

Eki Görüntüle 300690

**Bu işlemi geri almak için de "taşı" dediğin yerdeki "varsayılanı yükle" seçeneğini kullan. Tekrar taşı dediğinde uyarı verdi, dikkat edemedim ona.
Sen harika mısın be :D. Çok teşekkürler, bilmeyen arkadaşlar da google'a yazdığında bu konudan faydalanmış olur sayende. Böylece çok daha pratik olacak C diski ile windows ve oyunlar dışında işimiz olmayacak, masaüstünde dosya veya D'den kısayol kalabalığı da olmayacak. Tekrardan teşekkürler ^^.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı