Masif Çalışma Masası Paneli İçin Meşe mi, Kayın mı?

bonjour

Megapat
Daha fazla  
Çok heveslendim, güzel bir çalışma masası tablası yaptırmayı/yapmayı planlıyorum. Önce ceviz panel aradım ama bulması zor ve aşırı pahalı olduğu için vazgeçtim, sonra kaplama baktım ama masam 2 metre olacak ve orta açıklık 1.5 metre olduğundan sarkma olacaktı, destek kullanmamak adına kesinlikle 3cm kalınlığında masif olması gerektiğini öğrendim. Ceviz'de alamayınca desenlerinden dolayı Çam almaya kalktım, bu seferde Çam ağacının yumuşak olması sorun oldu zira alacağım yer masa yapacağımı öğrenince uyarıp sert ağaç olan Kayın ve Ceviz tavsiye etti. Şimdi ikisinden birini seçmem gerekiyor.

Net ölçüler: 200x70x3
Kalite: AA, AB ya da AC kalite.

Kayın:
Meşe:

Boya olarak ise ne yapmam gerekiyor bilmiyorum, kafamdan netleştirip alacağım yerle görüşüp yaptırmak istiyorum aslında. Beklentilerim ceviz gibi koyu tonlarda olması, ağacın doğal dokusunu bozmaması ve damarlarını belli etmesi yani koruyucudan ziyade doğallık arıyorum. Masif için o kadar uğraşıp kalın bir koruyucu ile ağacı öldürmek isteyeceğim son şey olur. Parlak olmasını da istemiyorum, masif ışık karışında güzel duruyor ancak ışığı yansıtınca tam bir üzüntü.

Aradığım şey tik yağı olabilir mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Birkaç görsel ile örnek:

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum yine ben Ağaç tercihinde nasıl bir ton istediğin önemli bir konu. Burada "boya" kısmı bizi yönlendirecek. Aradığın şey "mat vernik". Hiç boya attırıp ta ağacı mahvetme. Mat vernik hem ağacın doğal rengini koyulaştıracak, hem de ağacın tüm damarlarının gözükmesini sağlayacak. Kaç kat mat vernik atılırsa ağac o kadar koyu renge doğru gider haberin olsun.

İyi bir mobilya boyacısı bulman lazım. Kaliteli verniğin tenekesi 2000 TL üzerinde şuan. Yani usta ilginç bir fiyat talebinde bulunabilir. Derdini iyi anlatamazsan istediğin rengi de veremeyebilir. Yerinde olsam IKEA'dan şaşmazdım. Ben daha 1 hafta önce yeni masif masa yaptırdım kendime ama imkanım var bu konu ile alakalı. Eğer mobilya sektöründe olmasak IKEA'dan alır konuyu kapatırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…