Mask Off - Future telifli mi?

YT'de bir sürü remix versiyonları var, belki onlar telifsizdir.
2.soru: Telif hakkı bulundu diyor ve bu videodan herhangi bir ceza almazsınız. YT'de öyle bir olay yok zaten.
Evet o videodan para kazanamazsınız ama başka sıkıntı da olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Mask Off - Future telifli mi?​

Birileri tarafından üretilen her şey teliflidir. Youtube da yazması gerekmez, ayrıca yazmıyor olması da sizin kullanabileceğiniz anlamına gelmez.

Benim korktuğum kısım para cezası yemek istemiyorum.
Telif ihlali hırsızlıkla eşdeğerdir. Hakkınızda dava soruşturması başlatılabilir.

Erkin KORAY bu konuda herkese dava açıyor bilginize.
Sanatçının küçüğü büyüğü, yerlisi yabancısı ayrımı yapılmaz. Başkaları da açabilir.

"Ne şeytanı gör, ne de salavat getir..."
YT'de bir sürü remix versiyonları var, belki onlar telifsizdir.
2.soru: Telif hakkı bulundu diyor ve bu videodan herhangi bir ceza almazsınız. YT'de öyle bir olay yok zaten.

Remixler telife tabidir. Remix yapan kişi orjinal şarkının telifini ödemek zorundadır. Onun yaptığını alıp kullanmak da telif kapsamına girer. Çünkü üretilmiş bir şey var.
Eğer telif ödemeden bunu yapmışlarsa bu durumda da suça ortak olmuş olursunuz.

Birileri tarafından üretilen her şey teliflidir. YouTube da yazması gerekmez, ayrıca yazmıyor olması da sizin kullanabileceğiniz anlamına gelmez.

Telif ihlali hırsızlıkla eşdeğerdir. hakkınızda dava soruşturması başlatılabilir.

Erkin Koray bu konuda herkese dava açıyor bilginize.
Sanatçının küçüğü büyüğü, yerlisi yabancısı ayrımı yapılmaz. Başkaları da açabilir.

"Ne şeytanı gör, ne de salavat getir..."

Remixler telife tabidir. Remix yapan kişi orijinal şarkının telifini ödemek zorundadır. Onun yaptığını alıp kullanmak da telif kapsamına girer. Çünkü üretilmiş bir şey var.
Eğer telif ödemeden bunu yapmışlarsa bu durumda da suça ortak olmuş olursunuz.

Birçok insan edit yapmış. Hepsinin videosu duruyor ve hiçbiri ceza yememiş. Ne yapacağım bilmiyorum.

Yt'de bir sürü remix versiyonları var, belki onlar telifsizdir.
2.soru: Telif hakkı bulundu diyor ve bu videodan herhangi bir ceza almazsınız. Yt'de öyle bir olay yok zaten.

Arkadaş açıklama yapmış. Ben ne yapacağım bilmiyorum.

Arkadaş açıklama yapmış. Ben ne yapacağım bilmiyorum.
YouTube'da böyle şeylerden para cezası yemezsin.
Ben de YT kanalımda Mask Off edit yaptım, hiçbir şey olmadı.
Merak etmeyin.
Sıkıntı olmaz.
Kanuni bir yaptırıma uğradığında "birçoğunun yaptığını" emsal göstermek senin yaptığını meşrulaştırmaz. Ya da "birilerinin sana " bir şey olmaz " demesi aklamaz.
Bütün sorumluluk sende.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı