Mass Effect 2 nasıldır?

Daha fazla  
Geçenler de Mass Effect 1 legendry Edition başladım. Oyunun yarısından fazlasına da oynadım. Ama oyun eskimiş artık oynarken sıkıldığım yerler oldu mesela oyunda RPG oldukça kısıtlı seçimler güzel fakat karakter geliştirme kısmı hasar arttırma ve silah değiştirmekten oluşuyor. Yeni özellikler geliyor fakat saldırını 10 sn arttırır gibi özellikler. Beni en çok rahatsız eden kısım görev menüsünde görevlerin açıklayıcı olmamasıydı. Mesela X bölgesine git diyor ama ne haritada ne de görev ekranında X in nerede olduğu belli değil duvarlarda falan yazığı oluyor ama ferus gezegeninde her yer harap halde ve hiçbir yerde ne olduğu belli olmuyor. Oyunlarda keşfi herkes gibi ben de severim fakat burada keşif birkaç NPC'nin olduğu haritada görev alanını bulmak için sağ solda dolaşmak oluyor. Gözle zor görülen ufak tefek yerlerden geçmemiz gerekebiliyor. Fallout New Vegas'ı hiç sıkılmadan bitirmiştim ki Mass Effect'e göre daha eski bir yapıydaydı. Oyunu en son bırakmama neden olan durum ise novaria kısmındaki görevdi. Görevde 2 mesafa arasaındaki NPC'lerle sırayla konuşuyorduk ve yürüyuorduk. Oyunda koşma sınırlı 40 sn yürü 10 sn asansörde bekle konuş geri dön gibi bir duruma düştü. Araçlı görevler ise oyun sizi gezegene bırakıyor en ufak replik olmadan 10 dk dolaşıyoruz gezegende. Sanki CS 1.6 haritasında bot keser gibi. Oyunu çıktığı gün oynasam severdim ki hala seviyorum. Hikayesi ve karakterleri ve evreni güzel. Bilim kurguyuda severim. Asıl sorum bir tek ben mi böyle düşünüyorum bir de Mass Effect 2 de aynı birinci oyun gibi mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı