MasSoln virüs mü?

KemalBS

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bugün görev yöneticisini kontrol ederken karşıma MasSoln adında bir şey çıktı. Merak edip dosya konumuna girdiğimde, daha önce yüklediğimi hatırlamadığım bir program çıktı. Exe'yi çalıştırmadım ancak uninstall'u çalıştırdığımda hiçbir şey silinmedi. Malwarebytes ile tarama yaptım, bir şey çıkmadı ama içim rahat etmedi size sormak istedim.

Dosya Ekleri

• massoln.PNG
    2,2 KB · Görüntüleme: 70
  • city.PNG
    16,2 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleme:
Ufak bir araştırdım ama hiçbir şey bulamadım, virüs gibi duruyor.

VirusTotal'de taratın aynı zamanda iyi bir antivirüsle taratın.

VirusTotal'de taratın aynı zamanda iyi bir antivirüsle taratın.
Sonuçlar böyle ancak, Kaspersky ve Malwarebytes gibi programlarla taramama rağmen virüs olarak gözükmüyor. Nasıl sileceğim bir bilginiz var mı? Ya da tek çare format mı?

Dosya Ekleri

• resim_2022-03-21_185622.png
    89,6 KB · Görüntüleme: 47
False positive olarak görünüyor ancak ESET'in adware cinsinden bulması ilginç. VirusTotal linkini atar mısınız? Ve durduk yere değişik şekilde reklam veya bilgisayar kaynaklarında anormal kullanım mevcut mu?

False positive olarak görünüyor ancak ESET'in adware cinsinden bulması ilginç. VirusTotal linkini atar mısınız? Ve durduk yere değişik şekilde reklam veya bilgisayar kaynaklarında anormal kullanım mevcut mu?

Reklam tarzı şeylere rastladığımı hatırlamıyorum. Ekran kartı kullanımı boştayken genellikle %0, işlemci ise %3, %4 civarlarında. Ram de yanılmıyorsam %30larda çalışıyor.

AdwCleaner ile taratın bakalım orada çıkacak mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…