Master Boot Record ve 0xc00000E hatası

ohga

Kilopat
Katılım
11 Aralık 2016
Mesajlar
41
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sorunum galiba bu kısaca ancak Google'daki tüm çözümleri denedim (genelde 2 tane hepsi birbirini kopyalamış) çözüme ulaşamadım. Ben de çözse çözse burası çözer dedim.
Şöylece yaptıklarımı anlatayım. Yeni SSD aldım eski SSD'imden yenisine clonlama yaptım "Lazesoft Recovery Suite Home Edition" ile sonra PC'yi açmaya çalıştığımda hep eski SSD'deki sistem açıldı. Eskisini sökünce yenisi tıkır tıkır çalışıyordu, sonra eskisini de kullanabilmek adına Windows 10 Boot USB'si yazdırdım ve ondanda eski SSD'yi sildim ve sonra patladı Windows başlamıyor. Şu iki hata kodunu rastgele veriyor: "0xc00000E" ve "0xc0000225." Sonra fark ettim ki Boot'u başka bir SSD, USB veya HDD'yi seçerek PC'yi başlatınca yeni SSD'deki Windows'um açılıyor bir sorun olmadan ama normal şekilde başlatmaya çalışınca başlamıyor.

Umarım bilgili kişilere ulaşır ve cevaplar. Gerçekten çok can sıkıcı bir durum.

Denediğim, işeme yaramayan bazı çözümler:
Kodlar çok uzun olduğu için spoiler da koyuyorum.

Windows önyükleme hatalarını düzeltmek zor bir şey değildir. Tek yapmanız gereken birkaç komut çalıştırmak.
1. İlk olarak, Ana Önyükleme Kaydını düzeltmek için aşağıdaki komutu yürütün.
Bootrec /fixmbr
2. (İsteğe bağlı), Sisteminizi ve diğer işletim sistemlerinizi (Linux gibi) çift önyükleme yapıyorsanız, önyükleme kaydını değiştirdiyseniz, düzeltmek için aşağıdaki komutu kullanın.
Bootrec /fixboot
3. Bazen, hasarlı veya bozuk Önyükleme Yapılandırma Verileri (BCD) de önyükleme hatalarına neden olabilir? Önyükleme Yapılandırma Verilerini düzeltmek için aşağıdaki komutu kullanın.
Bootrec /rebuildbcd
4. (İsteğe bağlı), birden çok önyükleme yapıyorsanızWindows 7 ve 10 gibi Windows sistemleri aşağıdaki komutu kullanır. Sisteminizi tarar ve önyükleme ekranına tüm işletim sistemlerini ekler, böylece önyüklemek istediğiniz birini seçebilirsiniz.
Bootrec /scanos
Önyüklenebilir ortamdan açılması için bilgisayarınızın BIOS ayarlarını değiştirin. (Bu işlem genellikle F tuşlarından birine (F1, F2, F3, F10 veya F12), ESC veya Del tuşuna basarak menüye oluşmanızı gerektirebilir.)
  1. Bilgisayarınızı USB ile başlatın.
  2. Windows 10 Kurulumunda İleri düğmesine tıklayın.
  3. Sol alt köşedeki bilgisayarınızı onarın düğmesini tıklayın.
  4. Sorun Gider düğmesini tıklayın.
  5. Gelişmiş seçenekler düğmesini tıklayın.
  6. Komut İstemi düğmesini tıklayın.
  7. Şimdi Windows 10 bilgisayarınızda Master Boot Record’u onarmak için Bootrec.exe aracını başlatmanıza izin verecek olan Komut İstemi uygulamasına gireceksiniz. Bootrec.exe durumunuza bağlı olarak çeşitli seçenekleri destekler. Master Boot Record bozulma sorunlarını onarmanız gerektiğinde veya kodu MBR’dan temizlemeniz gerektiğinde FixMbr seçeneğini kullanın. Bu komut, sabit diskteki var olan bölüm tablosunun üzerine yazılmaz.
    Bootrec /fixMbr
    Önyükleme kesimi standart olmayan bir kodla değiştirildiğinde, önyükleme kesimi zarar gördüğünde ya da işletim sisteminin erken bir sürümünü daha yeni bir sürümün yanına yüklediğinizde FixBoot seçeneğini kullanın.
    Bootrec /fixBoot
    Önyükleme Yöneticisi menüsü bilgisayarınızda yüklü olan tüm işletim sistemlerini listelemediğinde ScanOS seçeneğini kullanın. Bu seçenek tüm uyumlu kurulumları bulmak için tüm sürücüleri tarayacak ve BCD deposunda olmayan girişleri gösterecektir.
    Bootrec /ScanOS
    Başka bir seçeneğiniz olmadığında ve BCD (Boot Configuration Data) deposunu yeniden oluşturmanız gerektiğinde RebuildBcd seçeneğini kullanın.
    Bootrec /RebuildBcd
  8. “Bootmgr Is Missing” hatasıyla ilgili sorunları gidermeye çalışıyorsanız ve BCD deposunu yeniden oluşturmak sorunu çözmüyorsa, BCD deposunu dışa aktarmak ve silmek için aşağıdaki komutları kullanabilirsiniz. Kurtarma ortamını kullanarak Komut İsteminde iken, aşağıdaki komutları yazın ve her satır için Enter tuşuna basın:
    BCDedit /export C:\BCD_Backup
    C:
    CD Boot
    Attrib BCD -s -h -r
    Ren C:\boot\bcd bcd.old
    Bootrec /RebuildBcd

    Windows 10’u bilgisayarınızdaki önyüklenebilir işletim sistemi listesine eklemeyi onaylamak için Y tuşuna basın.
  9. Komut İstemi’ni kapatın.
  1. Sabit diski sök.
  2. Sistemde sadece SSD varken Windows 10 kurulum USB'sini tak.
  3. Kurulum ekranına gelince "bilgisayarınızı onarın" seçeneğine gir.
  4. Başlangıç onarma de.
  5. SSD'deki Windows tespit edilecektir. Bunu seçip onar deyin.
  6. Aynı işlemi dört defa tekrar etmeniz gerekebilir zira birkaç deneme ile onarabiliyor bazen.
Elle onarmak için ise:
galiba burada kimse yok?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı