DeepBluee3
Hectopat
Daha fazla
Daha önce de açtığım konularda da kullandığım ekran kartının sıcaklığından şikayetimi dile getirmiştim.
Öncelikle sistemdeki gözlemlerimi size aktarayım ve tavsiyelerinizi alayım.
Aralıksız 2-3 saat oyun oynayınca ekran kartım sabit olarak 80-90 derece arasında oluyor ve kasanın en üst kısmıda epey ısınıyor. Kasanın yan kapağını açarak hatta kasanın hem ön kapağını hem yan kapağını açarak test ettim ama değişen bir şey olmadı. Bunu sebebi bence kasa içerisinde etkili hava akışının olmaması.
Sizce yapacağım değişiklik işe yarar mı ?
Not: Şu anki kasa mı önde 2 arkada 1 fan takılı halde kullanıyorum. Öndeki ikisi içeri arkadaki dışarı üflüyor. Fanların yönlerini ve konumlarını defalarca değiştirdim ama bi değişiklik olmadı.
Öncelikle sistemdeki gözlemlerimi size aktarayım ve tavsiyelerinizi alayım.
Aralıksız 2-3 saat oyun oynayınca ekran kartım sabit olarak 80-90 derece arasında oluyor ve kasanın en üst kısmıda epey ısınıyor. Kasanın yan kapağını açarak hatta kasanın hem ön kapağını hem yan kapağını açarak test ettim ama değişen bir şey olmadı. Bunu sebebi bence kasa içerisinde etkili hava akışının olmaması.
- Kullandığım kart: ASUS Geforce TUF GTX1660 Ti GAMING OC 6GB GDDR6 192Bit DX12
- Kullandığım kasa : MasterBox MB501L | Cooler Master
- Çözüm olarak gördüğüm kasa : MasterBox Q300L | Cooler Master
Sizce yapacağım değişiklik işe yarar mı ?
Not: Şu anki kasa mı önde 2 arkada 1 fan takılı halde kullanıyorum. Öndeki ikisi içeri arkadaki dışarı üflüyor. Fanların yönlerini ve konumlarını defalarca değiştirdim ama bi değişiklik olmadı.
Son düzenleyen: Moderatör: