MasterGel Maker termal macun ASUS TUF F15 laptopu soğutmaya yetmedi

sinanaltinari

Decapat
ASUS TUF F15 serisi FX506LU model laptopum var PES 21 GTA V NFS Payback gibi oyunları ultrada oynuyorum. NVIDIA optimum olarak öyle seçiyor. İşlemci 95-96 ekran kartı 85-86 civarında oluyordu oyun esnasında Turbo modda. MasterGel maker ile bugün eski kuruyan macunu değiştirmeme rağmen ekran kartı 85-86 işlemci 90-95 arası şimdi de. Ekran kartının RAM'lerinin üstünde de fabrika çıkışı macun vardı oraya da uygulama yaptım fazla veya az da sürmedim. Ekran kartı 90W civarlarına çıkıyor çoğu zaman 75 civarına geri iniyor. Boşta da 50-55 arası işlemci. Odam 30 derece civarı ama bu kadar sıcaklık normal midir? Ve macun değişmeme rağmen böyle.

İşlemci: i5 10300H.
Ekran kartı: 1660 Ti 6 GB.
RAM: 8+8 2933MHz CL22 Micron.

Hocam 90 derecelere çıkıp oyun oynadığın esnada sabit 90daysa sıkıntı bende aynı oyunları oynuyorum işlemcim 85-90ı hatta 95leri görüyor ama sabit kalmıyor 75'lere iniyor sonradan yine ama ekran kartınız fazla ısınıyor NVIDIA optimum ayarlarda oynuyorum ekran kartım 75'ten yukarı çıkmıyor ne olursa olsun 120W'lerde çalışıyor benim laptopum performans modunda oluyor oyunlarda

Hangi laptop hangi işlemci ekran kartı acaba?

Lenovo Legion 5 i7 11800h 3060(130W) 8x8 RAM.

Değerler böyle ekran kartı sabit 85-86 ama macundan sonra işlemci sabit kalmamaya başladı 95-97 civarından dakikada belki 7-8 defa 84-87 civarlarına inip geri çıkıyor. Ama yine de bu sıcaklıktan rahat oyun oynayamıyorum.

Vallahi hocam işlemci yüksek Intel'in belirlediği sıcaklık sınırları var 100 dereceye yaklaşırsa sıkıntı yani 90'ın üstüne cıkmaması ve sabit olmaması lazım soğutucu falan kullanın ya da macunu yenileyin kullandığınız macun belki işe yaramıyordur

Macun Cooler Master'ın MasterGel maker modeli piyasadaki en yüksek iletkenlikteki macunlardan biri. Bu da NVIDIA optimum performans ayarlarında GTA V işlemci böyleyken 80'e kadar da iniyor. Öncekiler en yüksek kalite idi. Macunu kalın mı sürdüm diye düşünüyorum artık açarsam ziyan olur mu macun

Hocam tek önerebilceğim ozaman nvdia optimum ayarlarını orta seviyelere çekmen ultra ayarlarda demekki çok fazla yük biniyor soğutucu stand yoksa mutlaka kullan ayrıca cihaz boştayken arka planda uygulamaların cpu kullanımına falan bak belkide arkada çalışan birşey cpu yoruyordur

512 GB SSD'nin içinde sadece W11 birkaç günlük program ve oyunlar kurulu arkada zorlayacak bir şey de yok. Soğutucu olmadan rahatça oynayamamak çok saçma. YouTube'deki test videolarında 80 dereceyi geçmiyorlar neredeyse. Bir açıp macunu kontrol ederim 2 güne çok ümiyliydim.

Şahsen soğutucu gerekli hocam ayrıca cihazınızdaki fanlarında düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin hava çıkışlarının temiz olduğunuda kontrol edin güzelce temizleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…