Mastürbasyon yapmayı nasıl bırakabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@batu4d5S komik olan ney anlamadım?
Kendine bir meşgale bul ders falan çalış boş kalma yani.
Zaten çok kısa sürdüğü için kendine boş bir zaman buluyor iğrenç şey.
Pislik değilsin dostum, kendine saygı duymayı öğren. Bağımlılık evresi, seni işlerinden bile alıkoyacak biçimde etki ederse olan bir şey. O zaman bağımlı sayılırsın.
Teşekkür ederim.
Bırakamazsın, sadece azaltırsın. Yapabileceğin bir şey yok gibi. İradene sahip çık.
Azaltmak elimde ise bunu yapmak isterim. Gerekirse ayda 2 kez falan olsun isterim.
Aşık olma kısmına hiç girmeye gerek yok keşke aşık olmasaymışım. Artık aşk acısı çekmeye alıştım gibi bir şey. İlkokuldan beri aynı kızı seviyorum sevmeyede devam edeceğim gibi görünüyor. Şimdiye kadar hiçbir kız gelip seni seviyorum vesaire demedi zaten. Hep kanka olduk. Silivce tedavisi ise zaten şuan kontrolden çıkmış durumda sırt ve göğüs bölgemi kaplamış durumda. Bu yüzden başlayacağım çünkü spor yaparken heves falan bırakmıyor bu durum.
Aslında bırakmana filan gerek yok sadece azaltmaya çalış bence. Hayatın bir gereği. Yapmandan bir şey olmaz ama aşırıya kaçma. Günde 3 kez yaptığım bile oluyordu artık günde 1.
Ayda 2 kez falan benim için yeterli olacağını düşünüyorum ama nasıl işte o sorun.
Dinen namaz, insanı Allah'a yakınlaştırır ve ona karşı sorumluğu olduğu bilince varır.
Edit: Deistim.
Sana katılıyorum ama 1 ay öncesine kadar 5 vakit namazı kılıyordum hiçbir faydası yok. Zaten 1 ay öncede din açısından Deistliğe yakınlaşmaya başladım. Şuan boşluk gibi bir yerdeyim mutlaka karar vereceğimdir ileride.
Dedikleriniz hepsi eksiksiz doğru. Ama bu derdin devası var mıdır?

(Yetişemedim kusura bakmayın herkese yardımları için teşekkürler ama bir sonuca varmalıyım.)

https://www.youtube.com/channel/UCphb3pm5zsCvY6Ofy-Uxjqg Bu adamı takip et hocam. Cinsel olarak seni çok iyi eğitir ve bilinçli bir birey yapar.

Hocam mastürbasyon normal ve sağlıklıdır. Ergenlik döneminde olduğunu da varsayarsak rahatça asılabilirsin. Günde 5 kere yapanları tanıyorum ben.

Cinsel açıdan bilgisiz olduğumu düşünmüyorum gerektikçe de araştırmamı yapıyorum. Hepinize yukarıda cevap vermeye çalıştım okursan sevinirim.
Bir şey hakkında, bildiğini düşünüyorsan bilmiyorsun demektir. Bu adam bu işin uzmanı ve kendisi bile her gün yeni bir şeyler öğreniyor. Aktif olarak takip etme ama ara sıra bir bak.

Yalnız kendim adına bir şey soracağım: Mastürbasyonu hiç yapmayan, kendini izole tutan birey, asıl cinselliğe alışık olmadığından erken boşalmaz mı? Yanlış mı düşünüyorum? Belirtiniz lütfen.

Bir şey hakkında, bildiğini düşünüyorsan bilmiyorsun demektir. Bu adam bu işin uzmanı ve kendisi bile her gün yeni bir şeyler öğreniyor. Aktif olarak takip etme ama ara sıra bir bak.

Berk hocayı bir tek ben biliyorum sanıyordum Technopat'ta, sevindim.
Haklısın dostum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…