Namaz kılmıyorsan, camiye gitmiyorsan, küfür ediyorsan, oruç tutmuyorsan, zina yapıyorsan, sigara ve alkol içiyorsan, fakire fukaraya yardım etmiyorsan vs bunları yapmıyorsan gerek yok. Bunları yapıyorsan evet günah temizlenmelisin. İnanç ile alakalı biraz da. Ben hiçbirini yapmadığım için hacı hocalara göre cehenneme gideceğim.
Yıllardır gusül abdest dediğin şeyi almıyorum, hayat normal seyrinde devam ediyor. Yıllardır agnostiğim o da ayrı bir hikaye tabi, inanıyorsanız almalısınız
Cünüp olan bir kimse, namaz kılmak ve Kur'an okumak gibi ibadetleri yerine getiremez. Cünüp birinin namazını kaçıracak şekilde yıkanmayı geciktirmesi haram, elini ağzını yıkamadan yiyip içmesi ise mekruh görülmüştür. Bu itibarla zorunlu bir durum olmadıkça insan hemen boy abdesti almalı ve bir an önce yıkanıp temizlenmelidir.
Kaynak: Diyanet.
YouTube videolarına bakıyordum, islamcı biri mastürbasyon haram demiş. Anlamadım bende.
Ama şöyle ki mastürbasyonu fazla abartanlarda özgüven eksikliği görülüyormuş galiba. Ne kadar doğru bilemem. Nofap diye bir akım duymuştum.
YouTube videolarına bakıyordum, İslam'cı biri mastürbasyon haram demiş. Anlamadım bende.
Ama şöyle ki mastürbasyonu fazla abartanlarda öz güven eksikliği görülüyormuş galiba. Ne kadar doğru bilemem. Nofap diye bir akım duymuştum.
Geceleri uyku gelmiyorsa en büyük çözümdür mastürbasyon rahatlatır, gevşetir ayrıca fazla yapılmazsa faydaları var içte ki pisliği dışa atıyorsun. Sevgilim olduktan sonra mastürbasyon daha keyifli oldu yavaş Slow Motion yani yaparsan çok iyi oluyor kendini de tutmaya biliyorsan o haz başka. Hızlı yaparsan baş ağrısı yapar. Hayata 1 kere geliyoruz onu bunu şunu yapma demek yerine her şeyin ölçüsünü biliyorsan sorun yok. Fazla hacı hocalara da bakmayın kendi hayatınız sizi ilgilendirir kasmayın bu kadar.