Mastürbasyondan sonra boy abdesti alınmalı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Fırsat bulduğun anda almak zorundasın. Bunu dinen bir sakınca var mı diye sormuşsun, İslam'da mastürbasyon da caiz değildir, belirtmek istedim.

Mastürbasyon yaptıktan sonra boy abdesti alınmalı mı, alınmazsa ne olur? Dini sakıncası var mıdır?

Cinsel ilişkiye girmek gibi kabul edildiği için müslümansan gusül almalısın.

O an alamıyorsan hiç değilse elini ve ağzını düzgünce yıkaman gerekir "temsili" olarak temizlenmiş olman için.

Fakat ilk fırsatta alman lazım yoksa yaptığın herşey haram olur ve öyle yazılır.

Namaz kılmıyorsan, camiye gitmiyorsan, küfür ediyorsan, oruç tutmuyorsan, zina yapıyorsan, sigara ve alkol içiyorsan, fakire fukaraya yardım etmiyorsan vs bunları yapmıyorsan gerek yok. Bunları yapıyorsan evet günah temizlenmelisin. İnanç ile alakalı biraz da. Ben hiçbirini yapmadığım için hacı hocalara göre cehenneme gideceğim.

Son düzenleme:
Yıllardır gusül abdest dediğin şeyi almıyorum, hayat normal seyrinde devam ediyor. Yıllardır agnostiğim o da ayrı bir hikaye tabi, inanıyorsanız almalısınız

Cünüp olan bir kimse, namaz kılmak ve Kur'an okumak gibi ibadetleri yerine getiremez. Cünüp birinin namazını kaçıracak şekilde yıkanmayı geciktirmesi haram, elini ağzını yıkamadan yiyip içmesi ise mekruh görülmüştür. Bu itibarla zorunlu bir durum olmadıkça insan hemen boy abdesti almalı ve bir an önce yıkanıp temizlenmelidir.
Kaynak: Diyanet.

Geceleri uyku gelmiyorsa en büyük çözümdür mastürbasyon rahatlatır, gevşetir ayrıca fazla yapılmazsa faydaları var içte ki pisliği dışa atıyorsun. Sevgilim olduktan sonra mastürbasyon daha keyifli oldu yavaş Slow Motion yani yaparsan çok iyi oluyor kendini de tutmaya biliyorsan o haz başka. Hızlı yaparsan baş ağrısı yapar. Hayata 1 kere geliyoruz onu bunu şunu yapma demek yerine her şeyin ölçüsünü biliyorsan sorun yok. Fazla hacı hocalara da bakmayın kendi hayatınız sizi ilgilendirir kasmayın bu kadar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…