Mate 20 Lite ısınma problemi

MrLupin

Kilopat
Yer
Çankırı
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yeni Mate 20 Lite aldım. Ancak kullanalı 2 hafta falan olacak telefon sistem güncellemesi yaparken ve oyun oynarken çok ısınıyor. Oyun dediğim de Asphalt Nitro ve Mobile Legends. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni Mate 20 Lite aldım. Ancak kullanalı 2 hafta falan olacak telefon sistem güncellemesi yaparken ve oyun oynarken çok ısınıyor. Oyun dediğim de Asphalt Nitro ve Mobile Legends. Ne yapmalıyım?
Adı üzerinde Lite versiyon. Isınması normal, zorluyorsun telefonu. Lite modeller oyun veya uygulama için değil, fiyatı düşük, daha çok basit kullanım için. (sosyal medya, müzik, telefon görüşmesi, mesajlaşma falan için).

Kirin 710 çok hızlı ısınan bir işlemci. Üstte dendiği gibi P Smart 2019 10 dakika bakayım dedim hemen ateşlenmişti.

Lite versiyonla olayın bir ilgisi yok. Lite diye işlemci ısınmak zorunda değildir. Oyun oynarken CPU-Z ve AİDA 64 ile sıcaklık değerlerine bakıp buraya yaz.
Kullanıcı diyor ki "oyun oynarken ısınıyor". Bende diyorum ki oyun oynamak için değil o Lite modeller. Oyunlarda veya başka yüksek performans gerektiren işler için performansı çok yüksek Pro modeller var zaten.

Son düzenleme:
Bu işlemcilerde de oyun oynanıyor netice olarak. Bunlar daha uygun fiyatlı telefonlar için çıkarılan chipsetler. Güçsüz olması ısınıyor anlamına gelmez, bu işlemci o kadar güçsüz değil. Orta üst sınıf bir model. İşlemci güçlü olsa ısınmıyor manasına gelmez, PRO modellerinde kullanılan modeller Huawei'nin en güçlü modelleri onlarda normal olarak ısınıyor. Önemli olan aşırı ısınıp performans kaybetmemesi. Honor 20 modelinde Kirin 980 var, bu telefon oyunlarda yarı yarıya performans kaybediyor ısınma dolayısıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…