Matebook 13 AMD vs. D14 vs. D15

guatex

Decapat
Sizce hangi modeli tercih etmeliyim? Bu modeller bana sorun çıkarır mı? (Isınma, kasma)

Matebook 13'de 2K ekran varmış. Çok iyi fakat ekran kartını zorlar mı? (Almışken kalitelisini almak isityorum, uzun süre götürecek olanı.)

Hocam Matebook 13 kullandım şöyle söyleyeyim ekranı ve sesi çok iyi fakat çok çabuk ısınıyor ve pil ömrü dendiği üzere öyle uzun saatler götürmüyor standart internet kullanımında 4-5 saat.

İşlemci, RAM vs olarak aslında hepsi birbirine yakın. Bence burada sizin kişisel tercihlerinize bakıyor. 2K ekran, ekran kartını zorlamaz. Taşınabilirlik açısından MateBook 13 daha iyi olacaktır. Ancak daha yüksek performansa ihtiyacınız varsa ve boyut olarak çok küçük bir bilgisayar istemiyorsanız MateBook 14 modelinin işlemcisini yükselterek tercih edebilirisiniz.

Macbook gibi bir şey istersen kesinlikle Matebook 13 derim. Yok normal laptop gibi dursun daha çok çıkış olsun dersen D14 öneririm. D15 bence pek iyi değil. Hem ekranı büyük hem pili küçük. Prize bağlı kullanmayacaksan önermem.

Ben olsam Matebook 13 alırdım. Tabi D14 sevenler de var ona bir şey diyemem. Hangisini beğenirsen onu al
Ben piyasaya bu aralar uzağım ama 4-5 saat iyi değil mi ? Ben daha +3 saat açık kalan laptop kullanmadım

Tabii ki iyi ama tanıtımlarında 1080P videoda 11 saate kadar süren pil ömrü diyerek pazarlama yapılıyor o yüzden 4-5 saat dedim

Görmeden almayın. Ben 13" modeli çok beğeniyordum. Video incelemelerini izlerken gayet güzel. İncelemeye mağazaya gittiğimde resmen tablet ekranından hallice bir boyutla karşılaştım. Eğer 15.6" ekrandan geçiş yapacaksanız tatmin etmez. 14" modeli aralarında en mantıklı seçim bana göre.

Kullanım amacına göre değişir. Mesela benim amacım internette gezinmek, biraz oyun oynamak, büyük şık bir ekran ve işimi görecek kadar giriş çıkış. Bana kalırsa D15 en iyi seçim olurdu nedini ise şu, D13 modelinde giriş çıkış yok sadece kulaklık takabilirsin. D14 modelinde ise ekran küçük pili filan iyi ama şuan ki fiyatı çok pahalı. D15 modelinde de şunu bilmeyenler var SSD veya harddisk eklemesi yapabimek için boş yer bırakılmış yani depolama yetmezse arttırabilirsin diğer modellerde bu yok ve bu modellerde RAM anakarta gömülüdür o yüzden 8 GB'da sabit kalırsın ve bunun bir kısmınıda donanıma vs gideceğinden geriye 7 küsür ram kalır. Bazı forum larda gördüm keşke 4x2 değilde tek 8 olsaymış diyenler vardı ama bilenler bilir 4x2 daha iyi performans verir aklında bulunsun. Yani D15 almak daha mantıklı bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…