Matematiğe sıfırdan nasıl başlanır?

BigBlackMan

Hectopat
Yer
Emek Bursa Türkiye
Daha fazla  
Matematiğe 0'dan işlemleri öğrenerek başlamak istiyorum. 11. sınıfım ve dersi ne kadar dinlesem de anlamıyorum. Terimleri geçen sınıflardan öğrenmediğimden ve köklü sayılar, kesirler, kökten çıkarma, geometri, alan bulma falan hiç bilmiyorum. 0'dan öğrenmeme yardımcı olacak bir kaynak var mıdır?

Vaktin varsa Antrenmanlarla Matematik 1-2 kitapları çok işine yarar, sevdirerek temel attırır. Eğer vaktin yoksa bıyıklı matematik 10 günde temel atma kampına başlayabilirsin.

Farklı birinin konusuna yazmıştım direkt kopyalıyorum.

-> Bıyıklı matematik 10 günde temel atma kampını bitir.
-> Mert hoca 70 günde TYT kampına + 345 TYT Matematik soru bankasına başla.
-> İlk 12 konu bitince direkt kümeler-fonksiyon kısmına geç.
-> Fonksiyon bitince 11. sınıfa ve problem, geometriye başla

KİTAP ÖNERİLERİ:
Problem: Problemlerin İlacı
Geometri: Eyüp B Geometri ders kitabı + Geometrinin ilacı
Fonksiyonlar: Barış, Apotemi veya Acil herhangi birini bitir.
11. Sınıf: 3D AYT VDD + 345 AYT Mat

Not: İlk 12 konu bitince direkt kümelere geçmen önemli çünkü 11. sınıfa yetişmen lazım. 11. sınıf için de fonksiyon şart.

Acil matematiğin ilacı + bıyıklı 10 günde temel atma kampı.

İlk 12 konu temelini böyle attın. Ardından yanına 345 TYT matematik çektin.

Sevdiğinin hocanın kampına başladın, önce acilden kolay soruları, sonra 345'ten kolay soruları, ardından acilden zor soruları ve 345'ten zor soruları temizleyerek ilerledin.

Bu arada geometriye de başladın. Acil geometrinin ilacı + kenan kara 0 geometri kampından üçgenleri bitirmen yeterli.

Burada fonksiyon için özel bir çalışma yapmanız lazım. Hatta fonksiyon fasikülü çözün. Önerim barış fonksiyon fasikülü olur. Biraz zorlar ama çözerseniz (günde 2 saatle 10-12 günde bitiyor) AYT matematikte çok çok rahat etmiş olursunuz.

Ha ama diyorsanız ki benim çok vaktim yok. Şu yoldan ilerleyin:

Acil matematiğin ilacı + bıyıklı 10 günde temel atma kampını bitirin.

Ardından fonksiyon için özel bir fasikül çözmeyin. Ancak fonksiyonun çok önemli olduğunu bilmeniz lazım. Bu arada kümeler konusunu da bilmelisiniz fonksiyonu anlamak için.

Buradan sonra geometride biraz bile bilginiz varsa iyi olur. Ha hiç yoksa ve kaynak almak istemiyorsanız Kenan Kara 0 Geometri playlistini izleyin. Ancak bir kaynak alıp ilerlemek çok daha iyi olur.

Vaktin varsa Antrenmanlarla Matematik 1-2 kitapları çok işine yarar, sevdirerek temel attırır. Eğer vaktin yoksa bıyıklı matematik 10 günde temel atma kampına başlayabilirsin.
Antrenmanlarla matematiği beğenmiyorum heralde bıyıklıyı alırım.
Sağolun hocam günlük ortalama kaç saat çalışmayla ilk 12 konuyu bitirebilirim? Okul derslerindende geri kalmamam lazım.
Tamamdır teşekkür ederim cevaplarınız için.

Kampın toplamı 50 saat sürüyor. 10 günde bitirmek çok zor.

Videoları 1,5X'te izleyip 17-20 gün boyunca günde 3 saat çalışırsanız kesinlikle yetişir.

Acil ilaç'ta sadece ilk 12 konu değil, geometri hariç tüm TYT matematiğin konuları var. Yani eğer 2. kitapla uğraşmak istemezseniz bu kitap şimdilik tek başına yeterli olur.

İlk 12 konu - Kümeler - Fonksiyon

Bu şekilde ilerleyin. Bir geometri kampından da video izlersiniz o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…