Matematiği anlayamıyorum

Geliştirici

Decipat
Makaleler
1
Herkese selam! Lise 2 öğrencisiyim ve matematiği hiç yapamıyorum, anlayamıyorum hiçbir konuyu. Sınavlarda alsam alsam maksimum 30-40 alıyorum. Az önce bu konu hakkında forumda araştırma yaparken 2 adet kitap önerisi gördüm.

Karekök yayınları matematik sıfır kitabı ve Antrenmanlarla matematik 1 kitabı.

Sizce bu kitaplar şu an da alsam işime yarar mı? Fikirlerinizi bekliyorum. İyi sosyaller!

Karekök yayınları matematik sıfır kitabı ve Antrenmanlarla matematik 1 kitabı.
Bu kitaplar TYT adına kullanılabilir. Ben Karekök 0 kullandım, ardından da 345 TYT çözüyordum. Bu aralar AYT'ye yoğunlaştım, TYT'yi biraz erteledim. (11.sınıf)
Bu kitaplar temel matematik bilgine yardımcı olur, Karekök 0'ı öneririm. Antrenmanlarla Matematik yerine Aktif Matematik daha mantıklı.

10.sınıf matematiğinde çok önemli konular var. Fonksiyonlar, polinomlar, çarpanlara ayırma hep karşına çıkacak. Bu yüzden düzgün bir 10.sınıf matematik soru bankası alman gerekiyor. Seviyen düşük olduğu için Okyanus Yayınları 40 Seans öneririm.

Antrenmanlarla Matematik 1 ve 2. kitabı çok işinize yarayacaktır. Kendim kullandım ve gerçekten soru çözerken hızlanma, daha net çözebilme ve daha kolay sonuçlara varabilme konusunda gelişim sağladı. Aldıktan sonra ertelemeden günlük soruları çözmeniz lazım ve konu ile alakalı tüyoları oradan okuyup çözerseniz daha yararlı olacaktır. İlk kitabında 30 gün var ve her hafta ertelemeden günlük belirtilen sayfaları (1. gün, 2. gün, 3 gün... Diye kısımları belirtir) bitirirseniz çok fazla faydasını görürsünüz.

Edit: 9. sınıfım sizin konularınız daha zor olacağından 10. sınıf matematik konularınızada önem vermeniz gerekebilir.

Olmak istediğin meslek nedir ? Matematik iyi kötü her türlü meslek için gereklidir. Fakat. eğer İngilizcen iyiyse yabancı dil seçebilirsin 11. sınıf alan tercihinde.

Lise 2'de bende anlayamazdım sebebi ise temelin sıkıntılı olması. Önerdiğiniz kitaplar güzel fakat video eşliğinde kafanızın uyuştuğu bir hocadan ders alarak ilerlemeniz daha iyi olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı