Fen derslerimde bir sıkıntı yok fakat sayısal için matematik sıkıntı oluyor. Aslında gelecek konulara bakınca büyüleniyorum ve matematiği sevmek istiyorum. Derse girince bu tamamen değişiyor. Nasıl matematiği eğlenceli hale getirebilirim ve severim?
Matematiği sevmeyen birinin kesinlikle temelde sıkıntısı olduğunun kanaatindeyim.
İlk öncelikle matematiğin temel kısmını halletmen gerekiyor. YouTube'daki kanallara göz atıp kendine temel atmanı tavsiye ediyorum, aşağıya bırkacağım kanalları.
Kolay bir soru bankası alıp bol bol örnek çözüp soruları pekiştirmelisin.
Matematik dinlenerek değil, soru çözülerek öğrenilebilen bir derstir.
Merhaba Arkadaşlar! Matematiği sana kolay ve anlaşılır bir dille anlatmaya çalışıyorum. Bunu yaparken de MEB in matematik dersi kazanımlarına özellikle dikka...
Matematik öğrendikçe kolaylaşan bir derstir. 2-3 yıl önce matematiği yapabilmenin bir Allah vergisi olduğunu sanardım. Ama en temelden alıp abanınca her insan evladının yapabileceği bir ders olduğunu anladım.
Kolay kitaplardan başla. Mesela Antrenmanlarla Matematik gibi. Seni geliştirir, matematik hakkındaki ön yargılarını da kırar. Şahsen bu kitabı çözerek matematiğe dayalı ön yargımı kırmıştım.
Fen derslerimde bir sıkıntı yok fakat sayısal için matematik sıkıntı oluyor. Aslında gelecek konulara bakınca büyüleniyorum ve matematiği sevmek istiyorum. Derse girince bu tamamen değişiyor. Nasıl matematiği eğlenceli hale getirebilirim ve severim?
Üzerine gittikçe seveceksiniz hocam. Arkadaşların da dediği gibi kolay kitaplardan başlayın, üzerine koya koya ilerleyin. Benim matematiği sevmemin sebebi Okyanus ve Endemik yayınları olmuştur. Ancak temeliniz yoksa ağır gelebilir. Antrenman serisini çözmedim fakat çözsem mi diye düşünüyorum. Eskiden matematiği duydukça içime bi' sıkıntı çökerken, şimdi matematik çalışmak için zaman arıyorum.