Matematik bilmeden yazılımcı olunur mu?

Doğru mu anladım hocam, hali hazırda var olan kütüphaneleri kullanırken gerekmez de kendi kütüphanemizi, kendi algoritmamızı geliştirirken gerekli mi yani?

Doğru mu anladım hocam, hali hazırda var olan kütüphaneleri kullanırken gerekmez de kendi kütüphanemizi, kendi algoritmamızı geliştirirken gerekli mi yani?

Hayir, onlari kullanirken de gerekir ne yaptigini anlayabilmen ve gerekirse modifiye edebilmen icin.

Ancak bazen arkada neler dondugunu bilmeden de kullanabilirsin, motorun nasil calistigini bilmeden de araba surmek gibi bir sey bu.

Benim anlatmaya calistigim yeni baslayan kimselerde surekli bunlari kullandigi icin matematigin yazilim gelistirmenin ne kadar icinde oldugunu kavrayamamalarina yonelik bir elestiri.

print yada cout ekrana yazdırma yazdır anlamına geliyor biri programlama biri matematik ne alakası var

Bak mesela bu arkadas muhtemelen muhendis olmadigi icin kafasinda programlama ve matematik diye 2 ayri segment olusturmus. Basit bir "console.log()" fonksiyonunun isletim sistemine kernel seviyesinde stream flush yaptigini, birden fazla thread log atarken birbirlerinin attigi loglarin ic-ice gecmemesi icin bunlarin senkronize edildigini ya da her turlu parametrenin binary encoding yapildigini bilmiyor. "Print" i programlama, "x + y" i ise matematik olarak ayri bir sey saniyor. Halbuki print daha fazla matematik

Dostum programlama ve matematik die ayrılır ikisi print ekrana yazdırma komutunun matematik değildir matematik ile hesap makinesi yazamazsın programlama ile yazarsın bu yüzden ikiside ayrı dersdir

Programlama ya başlarken bu tür düşündürüyor ama ben toplama çarpma çıkarma biliyorum çok fazla hakim değilim matematiğe ama html yazabiliyorum c++ orta seviye yazıyorum sen önce temel eğitimleri al anlarsın zaten gereklidir gereksizdi diye

Hocam bir de konudan bağımsız sizin kadar bilgili nasıl olabiliriz Elbette çalışmamız gerekiyor iyi bir üniversite de eğitim almamız gerekiyor. Sizin öğrencilik yıllarında nasıl bir çalışma yolu izliyordunuz. Başka bir forum yazınızda çok çalıştığınızdan bahsediyordunuz sırrınız o mu

Neyi saçma dostum sen programlamayla oyun yazabilirsin oyunun matematikle ne alakası var dostum alakası olsaydı okulları ayrı olmazdı 5 yıldır programlama biliyorum hiç matematiğe ihtiyacım olmadı heheh

Sadece programlama bilerek ne oyunu yapacaksın?

Çalışmak istediğin alt dala bağlı. Örnek vermek gerekirse; web geliştiricisi olarak çalışacaksan dört işlem seni çok rahat ilerletir. Tabii bu verdiğim örnek aşırı dar bir kapsam, yazılım matematikle iç içe diyebiliriz.

Rica ederim, oyle bir sey yok. Sadece hakim oldugumu dusundugum konulara yaziyorum. Evet ayrica, dirseklerim yara; elimde de karpal tunel var medikal bir zimbirti kullaniyorum 20 kusur senedir bu islerle ugrasmaktan

Rica ederim, oyle bir sey yok. Sadece hakim oldugumu dusundugum konulara yaziyorum. Evet ayrica, dirseklerim yara; elimde de karpal tunel var medikal bir zimbirti kullaniyorum 20 kusur senedir bu islerle ugrasmaktan
Hocam ben onca sene çalışacağın, 2 üniversite bitireceğim, türkiyenin en büyük banka ve operatör şirketlerinde çalışacağım ve sonrasında kendi şirketimi kuracağım. Sizin yerinizde olsam kimliğimi saklamam. En azından bana "senden bir halt olmaz" diyen insanlara ithafen yaparım

Toplama cıkarma falan bilmiyor musun işaretleri falan + - bunları bilmyosan tabii zorlanırsın
Programlamayı hesap makinesi ve ya web sitesi yapmaktan sayıyor arkadaş galiba. Rotate hakkında da 30 derece döndürmenin ne olduğunu bilmiyorsan ve ya o dediğin +,- nereden geldiğini bile bilmiyorsan o zaman yazılım yapma zaten. Bu mantıkla hesap makinesi var diye matematikte öğrenmeyelim zaten var ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…