Matematik çalışmaları nasıl yapılabilir?

OnePC

Kilopat
Makaleler
7
Yer
Türkiye
Merhaba. Normalde dershaneye gidiyorum. Derslere giriyorum tamam ama soruları çözemiyorum. Diyorum ki bende Rehber Matematikten videoları izleyeyim. Hem tekrar olur. Hem soru tarzlarını görmüş olurum. Sizce nasıl olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Normalde dershaneye gidiyorum. Derslere giriyorum tamam ama soruları çözemiyorum. Diyorum ki bende Rehber Matematikten videoları izleyeyim. Hem tekrar olur. Hem soru tarzlarını görmüş olurum. Sizce nasıl olur?
Dershanede işlenen konuyu evde tekrar edip üstüne derste çözdüğünüz soruları tekrar çözmelisin eğer çözemezsen soruda anlamadığın yerleri belirleyip yarın hocana oraları sormalısın üstüne kendin o konudan soru çözmelisin bu 1.yol eğer dershane eşliğinde gitmek istiyorsan bunu tercih etmelisin ya da youtube da sevdiğin bir hocadan konu anlatımını dinleyip onun soruları önce çözmeye çalışmalısın çözemiyorsan önce çözümü izle sonra çözmeye çalış böyle ilerleyebilirsin fakat dershaneye boşa zaman harcamaman için 1.yolu izlemen daha mantıklı olur.

Dershanede işlenen konuyu evde tekrar edip üstüne derste çözdüğünüz soruları tekrar çözmelisin eğer çözemezsen soruda anlamadığın yerleri belirleyip yarın hocana oraları sormalısın üstüne kendin o konudan soru çözmelisin bu 1.yol eğer dershane eşliğinde gitmek istiyorsan bunu tercih etmelisin ya da youtube da sevdiğin bir hocadan konu anlatımını dinleyip onun soruları önce çözmeye çalışmalısın çözemiyorsan önce çözümü izle sonra çözmeye çalış böyle ilerleyebilirsin fakat dershaneye boşa zaman harcamaman için 1.yolu izlemen daha mantıklı olur.
Bence haklısınız. O zaman dershaneye gitmenin bir anlamı kalmıyor. Ama 2. Yolu sadece Fen kısmında uyguluyorum.

Güzel olur. Soruları yapamıyorsanız muhtemelen konu eksikleriniz vardır. Hem konuları öğrenmiş olursunuz.
Hayır soru tarzlarını yapamıyorum.

Peki onun kitabını almaya gerek var mı sadece izlesem yeter mi? Yoksa kağıt mı alayayım önüme?
O size bağlı hocam. Soruları önce kendiniz çözmeye çalışıp sonra hocadan dinlerseniz en verimlisi olur. Eğer ki ben soruları kağıtta çözerim kitaba gerek yok derseniz bence almanıza gerek yok. Tek tek yazmakla uğraşamam derseniz almak mantıklı olur.

Hocam bence ilk önce matematik çalışma çözme isteğinizi uyandırmanız lazım. Merak edebileceğiniz, kulağa ilginç gelen konuları keyfi bir şekilde izleyin öğrenmeye çalışın. Ardından ise konuları çalışmaya başlayın önerimce. Ekstra tanıdık çevreden öğretmen varsa o kişiden bir ders programı almanız daha iyi olur. Bence hiçbir test kitabına para verip almaya gerek yok, internetten de bulabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı