Matematik çok zor mu?

Konu zayifligi diye bir seyden pek soz edemeyiz polinomlar icin. Cunku MEB'e gore 3, 4 tane formulu ezbere bilirsen konuyu biliyorsun demektir. Bu cok yanlis. Polinomu yorumlamayi ogrenmen gerek. Polinomu hem cebirsel hem geometrik olarak yorumlayabilmen gerek. OSYM senden bunu istiyor, hem geometrik hem cebirsel yorumlayabiliyorsan bu isi yapiyorsun demektir.

Daha yeni polinomlara geçtim, geçmiş yıllarda çıkan sorulara bakıyorum ve kalem bile oynatamıyor. Fonksiyonlarda da böyle. Tam mı öğrenemedim yoksa isteyen bir şey mi?
Hocam ilk 12 konu temeliniz nasıl?

Eksiğiniz temelden kaynaklı olabilir. Mesela polinomları yapamıyorsanız, ilk 12 konunuz eksik demektir. Önce ilk 12 konuyu adamakıllı halledin, ilk 12 konu olmadan ne AYT ne de TYT Matematik yapabilirsiniz. Sürekli ve sürekli çalışıp pratik yapacaksınız, başka yolu yok ve Matematik 3-5 soruyla olabilecek ders değil. 3-5 soru yapıp, yapamayıp sonra yapamıyorum derseniz hiçbir dersi yapamazsınız.

Yüzde 70'ini falan hallettim. Çarpanlara ayırma, mutlak değer falan kaldı sadece onları da halledeceğim en kısa zamanda.

Eğer ilk 12 konunun bitirdiğiniz kısımlarında sıkıntı yaşamıyorsanız sizin sıkıntınız muhtemelen fonksiyonlarda diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…