Matematik dersine odaklanamamak

Makaleler
19
Selamlar. 7.sınıfım ve en çok zorlandığım ders matematik. Diğer dersleri anlıyorum fakat matematik dersi çok sıkıcı geliyor. İstesem de anlamıyorum. Hoca Çince konuşuyor sanki. Tekrar da yapamıyorum anlamadığım için. Önerisi olan var mı?

Bak dostum, yolun daha başındasın. Bu şekilde gidersen tüm lise hayatın çok zorlaşıcak inan bana. Şimdiden bir şekil de matematiğe sarılmayı öğren, daha senin için çok erken bu yüzden en baştan konuları öğrenmeye başla. Belkide bilmediğin için anlayamıyorsundur dinleyemiyorsundur, matematikte temelin olmazsa tüm lise hayatın hatta tüm hayatın etkilenir. O yüzden daha önünde uzun bir yol varken bunu düzelt.

Selamlar. 7.sınıfım ve en çok zorlandığım ders matematik. Diğer dersleri anlıyorum fakat matematik dersi çok sıkıcı geliyor. İstesem de anlamıyorum. Hoca Çince konuşuyor sanki. Tekrar da yapamıyorum anlamadığım için. Önerisi olan var mı?

Bilgisayar / telefon gibi teknolojik aletler Dopamin'i çok yükseltiyor. Matematik dersinde yüksek dopamine bağımlı olmuş beyin Dopamin ihtiyacını karşılayamıyor ve bu yüzden sıkılmaya başlıyorsunuz.

O yüzden kendinize bir Challenger koyun. 2 gün hiç bilgisayar telefon bakmayın. Sonra kısıtlı süre ile oynamaya başladığınız zaman daha kolay gelecek emin olabilirsiniz.

Matematik beni de zorluyor ama öğretmenin sevimli biri olursa çok güzel geçiyor ders bende sevmem ama hocamız iyi biri olduğu için daha iyi odaklanıyorum sonuçta asık suratlı kızgın bir öğretmen başka
İyi sevimli güler güzlü bir öğretmen başka.

Çok matematik hocası gördüm o yüzden senden kaynaklanan bir problem olmadığını fakat sınıfının çoğunluğunun böyle bir probleminin olmadığını ve dersi anladığını düşünüyorum. Yani bu aslında senin suçun değil ama senin için hoca değişmez, ders sıkıcı geliyorsa hocanın anlatış şeklindendir. Bunu ilk okuduğunda anlamayacaksın bence ama hocanızın sıkmadan anlatabilmesi için sizin derse katılmanız lazım, hatta durumu hocayla konuşsan daha iyi olabilir.

Konuyu tam okumadınız galiba?

En basit örnekle hocaya anlamadığın kısmı sormak veya hocanın anlatımında bir değişiklik yapıp yapmayacağını sormak, sonuçta hocada senin anlamanı ister ve örneğin fazla işlem veya detaya girmesi senin kafanı karıştırıyor olabilir. Soruların başka kolay bir yöntemi olup olmadığını sorabilirsin. Hocayla arada sırada konuş sonuçta matematik öğretmenini çok fazla görüyorsun.

Bir de ortaokul konuları basit yani ben yapamıyorum demekten çekinme hoca zaman bulamazsa boş bir vaktinde anlatabilir, temelden bile anlatabilir yani yeter ki soruları yapabilesin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı