Sayısal Matematik geometri soruları nasıl yapılır?

Ssykes54

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, Matematik Dörtgen ve Çokgen konusundayız Geometri. Dikdörtgenlere geçtik fakat çok fazla soru tipi var. Ben soru tiplerini gördüğümde karşıma aynısı çıktığında yapabiliyorum ancak görmemiş olduklarımı asla yapamıyorum. Normal mi? 9. Sınıfta Geometriyi de yapamıyordum zaten. Tavsiye verebilir misiniz? Ya bi de konunun da bir sürü kuralı var
(a+c).h/2 yamuğun alanı falan. Nasıl ezberleyebilirim ki hepsini? Hadi zaten kuralların neredeyse hepsi ezberimde de, sınavdayken nasıl görücem olay o zaten.

Böyle düşününce kafanda büyüyor, soru çözünce her türlü oturur. Zaten geometrinin güzel yanı bu bence oturup konu dinlemene falan gerek yok neredeyse bulmaca çözer gibi soru çözüyorsun.

Alan formüllerin temeli zaten orta taban çarpı yüksekliği dayanıyor. Mesela normal bir dikdörtgen De paralel iki kenarının toplamının yarısı çarpı diğer kenar alanı verir. Öyle fazla bir kural da yok. Deltoid ve eşkenar dörtgende köşegen çarpımlı formüller var. Kalanı (yamuğunki falan) basit. Bu formüller genelde yeterli. Ama üst seviye bilmek istiyorsan trigonometri sayesinde halledebilirsin. Misal paralel kenarın alanında köşegenler çarpımı x aradaki açının sinüsü/2

@eyuptrkoglu , doğru söylüyorsunuz ama o formülleri yazmaya kalksam gerçekten bitmez gibi geliyor. Mantığını anlamaya çalışmak, ezber yapmaktan daha kalıcı ama bayağı bir uğraş istiyor.
Benim için geometri aslında güzel ve eğlenceli bir ders. Fizik gibi görsellik isteyen bir alan bence. Ama geometri fizikten daha zor. Çünkü geometride önce şekli dikkatle incelemek, bağlantıları yakalamak ve gizli kalan kısımları görmek gerekiyor. Bu da zamanla kazanılan bir yetenek bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı