Matematik hocamız iyice saçmaladı

Uranhay

Kilopat
Sosyal Tayfı
Yer
Türkiye
Arkadaşlar bu konuda da belirttim, hocamız bir test verdi. O konudaki arkadaşın dediğini uyguladım 21'e kadar geldim ama hiç girmedim çünkü hoca 'İster çözün ister çözmeyin' deyip tüm cevapları ve videolu çözümlerini görebileceğimiz siteyi söyledi bize. Ben oradan kontrol ede ede yaptım. Sorun şu, bugün hoca 'Testi siteye girmeyenlerin sözlüsüne düşük vereceğim' gibi bir şey söyledi. Ama zaten cevapların olduğu yer varken neden oraya gireyim ki? Çoğu kişi benim gibi girmedi bizim sınıftan. Hoca bizim sınıftan sadece 3 kişinin 10'a kadar giriş yaptığını görmüş bunu ailelere atıyor. Hem ister gir ister girme deyip hem de böyle bir şey yapmak hiç akıl kârı değil. Sizce bu hocayı müdür yardımcımıza şikayet etmeli miyim?

Hocanız büyük ihtimalle ailelere bakın öğrencileri takip ediyorum mesajı vermeye çalışıyor. Sen tek başına müdür yardımcısına gidip şikayet edersen hiçbir anlamı yok. Müdürünüz bu konularla çok ilgiliyse en fazla öğretmeni uyarır. Öğretmeniniz bu tarz konularda sizi çok tehdit ediyorsa eğer veliler yardımıyla ilgili müdür yardımcısına bildirilmesi gerekir. Bir ikinci nokta ise sözlü kısmı. Kendim de öğretmen olduğum için mevzuatı biliyorum. Sözlü de bu tarz ödevler ikinci noktada. Yani bu tarz ödevlerden dolayı resmiyette düşük not verdim diyebilir. Yani yasal bir dayanağı var ne yazık ki. Bazı hocalar da bu dayanağı öğrencilere tehdit aracı olarak görürler. Bu tarz hocalara pek takılmayın derim. Kendini geliştirmeye çalış. Aldığın notlardan çok kendini geliştirdiğin düzey seni bir yerlere getirecek.

Devlet okulunda mısın ?
Evet.
Fakat ondan öncesinde 'İster çözün ister çözmeyin' deyip cevap anahtarlarını verdiği için girmedim, çoğu kişi öyle yaptı zaten.

Evet.

Fakat ondan öncesinde 'İster çözün ister çözmeyin' deyip cevap anahtarlarını verdiği için girmedim, çoğu kişi öyle yaptı zaten.
Hocam orası ayrı bir durum. İster çözün ister çözmeyin sözü şu anlama geliyor aslında. Ben size çözmeniz için verdim gerisini siz bilirsiniz. Çözmezseniz sonuçları şunlardır demek. Yani sonuç olarak öğretmenin öğrenciye not vermek için elinde olanlar yaptığınız ödevler, sınıf içi durumunuz ve sınavlarınız. Bunlardan yapmadığınız her biri eksi puan olarak geri geliyor. Öğretmeninizi tanımıyorum onun için net bir şey söyleyemem gıcıklığına yapıyor olabilir ya da sizi düşündüğü için de yapıyor olabilir. Ya da en başta söylediğim gibi velilere öğrencileri takip ediyorum işimi yapıyorum mesajı vermek için de olabilir. Bunları bilemiyorum ama sen kendini bilebilirsin hocam. Dediğim gibi aldığın notlar o kadar önemli olmuyor çoğu zaman. Girişimcilik ve kendini geliştirme daha önemli. Öğretmene çok fazla takılma derim. Eğer çok gıcıklık yapıyorsa ailene bu konuyu bildir. Mevzuata aykırı bir şekilde sana ve sınıfa düşük not verdiği anda suçlu durumuna düşer ve kazanan sen olursun.

Bizim kimyacı resmen ayaklı g*rizekalı fakat ne yaptıysam halen bizim okulda bende çareyi burs kazanıp özele geçmekle buldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…