Evet, ben bir “sigma”yım ve öğretmenim aileme ulaşır diye çok korkuyorum. Bu arada evet, sigma benim.
Derse girip “Jenga” oynadığıma bakmayın, en sigma benim.
Kardeşim, saygısızlığını yapmışsın, bunun üzerine öğretmenin de seni rezil etmemiş, doğruları söylemiş. Sadece sen kaybedersin. Özellikle de matematik gibi bir derste, bilmen, öğrenmen gereken ilk derste şu durumu yaşıyorsan, gerçekten de sadece sen kaybedersin. Şu olayı din dersinde falan yaşasan, ''he de geç'' diyeceğim belki ama, matematikte de Jenga oynamazsın bu arada…
Neyse, öğretmenin hem haklı, hem bir saygısızlıkta, rencidede bulunmamış; tam aksine, sen onu insan yerine koyup da dinlemeyi değil, dersinde Jenga oynamayı tercih etmişsin, yani saygısızlıkta bulunan kişi sen olmuşsun. Kime bir saygısızlığın dokunursa da özür dilersin. Hem beni dinlemeyeceksin, hem seni insan gibi uyaracağım ve çıkıp bana sigmayım diyeceksin ve ödevlerini yapmayacaksın, üstüne bir de özür dilemeyeceksin… Öğretmenin olsaydım, senin gibi birini ciddiye bile almazdım, asıl ben seni insan yerine koymazdım, basar sıfırı geçerdim (ne de olsa ben öğretmenin olarak bir şey kaybetmem) ve senin için ailenle bile konuşmazdım, çünkü senin iyi bir yerlere gelebilme ihtimalini bile kabul edemezdim (sanırım bu yüzden ben bir öğretmen değilim awk). Öğretmeninin ikazını görüp kıkırdamaya başlayan sınıfındaki asalakları görünce de bunun bir çeşit ''rencide'' olduğu sanrısına kapılmışsın belli ki.
Şu duruma gülebilen vizyonsuz arkadaşların gitsin; derste Jenga oynadığını, gereksiz gururlar kastığını, ödevlerini yapmadığını gördüğünde sana akıl verebilecek, onlara “ama ben sigmayım” dediğinde, ağzının ortasına koyup, sana “aptal olma, beynini kullan” diyebilecek dostların gelsin.
edit: ben hayatım boyunca hiçbir hocamdan not dilenmedim, ama bir fırsatı öyle bir kaçırdım ki bir hocam yüzünden, keşke dileseymişim diye hala kafama vuruyorum; o sırada bu fırsatın karşıma gelebileceğinden haberim bile yoktu, haberim olsa anında dilenirdim bu arada, doğrudur. çünkü fırsatları kaçırmak şanssızlıkken, fırsatları bile isteye değerlendirmemek ahmaklık oluyor. bil bakalım bu hikayede küçücük ve haklı, edilmesi gereken özrü dilemeyen ahmak kim?