Matematik hocası ailemi okula çağırdı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya hani mantıklı bir davranışa yönlendirse iyi de yönlendirdiği davranışlar maksimum özür dileme falan oluyor.

Yine de bence herkes geçmişinden pişman olmak yerine bakıp gülmeli. İleride tatlı anıları olacak en azından bakınca gülecekleri.

Evet, ben bir “sigma”yım ve öğretmenim aileme ulaşır diye çok korkuyorum. Bu arada evet, sigma benim.

Derse girip “Jenga” oynadığıma bakmayın, en sigma benim.

Kardeşim, saygısızlığını yapmışsın, bunun üzerine öğretmenin de seni rezil etmemiş, doğruları söylemiş. Sadece sen kaybedersin. Özellikle de matematik gibi bir derste, bilmen, öğrenmen gereken ilk derste şu durumu yaşıyorsan, gerçekten de sadece sen kaybedersin. Şu olayı din dersinde falan yaşasan, ''he de geç'' diyeceğim belki ama, matematikte de Jenga oynamazsın bu arada…

Neyse, öğretmenin hem haklı, hem bir saygısızlıkta, rencidede bulunmamış; tam aksine, sen onu insan yerine koyup da dinlemeyi değil, dersinde Jenga oynamayı tercih etmişsin, yani saygısızlıkta bulunan kişi sen olmuşsun. Kime bir saygısızlığın dokunursa da özür dilersin. Hem beni dinlemeyeceksin, hem seni insan gibi uyaracağım ve çıkıp bana sigmayım diyeceksin ve ödevlerini yapmayacaksın, üstüne bir de özür dilemeyeceksin… Öğretmenin olsaydım, senin gibi birini ciddiye bile almazdım, asıl ben seni insan yerine koymazdım, basar sıfırı geçerdim (ne de olsa ben öğretmenin olarak bir şey kaybetmem) ve senin için ailenle bile konuşmazdım, çünkü senin iyi bir yerlere gelebilme ihtimalini bile kabul edemezdim (sanırım bu yüzden ben bir öğretmen değilim awk). Öğretmeninin ikazını görüp kıkırdamaya başlayan sınıfındaki asalakları görünce de bunun bir çeşit ''rencide'' olduğu sanrısına kapılmışsın belli ki.

Şu duruma gülebilen vizyonsuz arkadaşların gitsin; derste Jenga oynadığını, gereksiz gururlar kastığını, ödevlerini yapmadığını gördüğünde sana akıl verebilecek, onlara “ama ben sigmayım” dediğinde, ağzının ortasına koyup, sana “aptal olma, beynini kullan” diyebilecek dostların gelsin.

edit: ben hayatım boyunca hiçbir hocamdan not dilenmedim, ama bir fırsatı öyle bir kaçırdım ki bir hocam yüzünden, keşke dileseymişim diye hala kafama vuruyorum; o sırada bu fırsatın karşıma gelebileceğinden haberim bile yoktu, haberim olsa anında dilenirdim bu arada, doğrudur. çünkü fırsatları kaçırmak şanssızlıkken, fırsatları bile isteye değerlendirmemek ahmaklık oluyor. bil bakalım bu hikayede küçücük ve haklı, edilmesi gereken özrü dilemeyen ahmak kim?

Hocalar ile inatlaşacaksanız sadece kanunen haklı olduğunuz da inatlaşın hakkınızı açık şekilde yerse inatlaşın garip gurup havalara girmenin mantığı yok düzgünce özür dileyip biraz ders çalışıyor derse katılıyor gibi görünseniz sözlülerinizi de yüksek girer.

Hocayla inatlaşmak size sorundan başka bir şey getirmez. Öğretmenler okul ortamında bizden daha üstünler. *Değiller ama hangimiz öğretmenine karşı bir tartışmayı kazandı kazansa bile sözlüsü güzel geldi. Bütün öğretmenlerin ağzında bunun sözlüleride var seninle sene sonu hesaplasiriz vs. Korkutma amaçlı caydırıcı güç kullanmaya çalışıyorlar. Öğretmen egosundan nefret ediyorum. Fakat durum bu. En azından auan yaşadığımız ülke için ogretmeninize yağ çekmeniz ve ne derse kafa dallamaniz gerekiyor. Bırak zıtlaşmayı yalakalık yapmanız lazım. Öğretmenlerin çoğu bunu sever. Her Öğretmen için demiyorum tabii ki.

bunu yapman iyi olmamış özür dilemeyi deneyebilirsin. Özür dilemezsen çok kötü şeyler olmaz sadece annen kızar. Müdüre götürürse de bir şey olmaz. Ben kavgalara gittim, bir sürü kilit kırdım, bir sürü eşyaya zarar verdim ne sicilime işlendi ne okuldan atıldım ne de tutanak yedim. Ceza verseler 5'ten fazla tutanak yersen verirler.

Rezil etmesi ayrı bir kafa. Ailenize her şeyi söyleyin, sizi rezil ettiğini de söyleyin. Müdüre gidin. Siz de cezanızı çekin o da çeksin. Dersi dinlememek de iyi değil. Ödev yapmamak zaten disiplin suçuna giriyor, ders için gerekli şeyleri getirmeme suçu oluşuyor. Bizim okul öyle diyor en azından. Yani 2 taraf da haksız. Müdüre gidin o çözsün.

Patrick Batemanı izleyip gaza gelmiş sonra ben sigmayım diyen bir ergensin. Eğitim hayatım boyunca bir kere hocayla inatlaştım dersimi aldım. O günden sonra hocalara mecbur olarak boyun eğdim. Haksız oldukları yer elbet var tamam hocam diyip susacaksın. Yoksa bu kafayla üniversiteye gidersen 20 sene de anca bitirirsin. Lisedeki hocalarına havalı diyorsan üniversitelerde profesörler var. Onlar daha havalı olur merak etme. Saygılı olacaksın dinlemiyorsan da kafanı koy uyu. Okumak da hevesin yoksa geç açığa.

Ek olarak sigmasın ya hani neden annene demesinden korkuyorsun sigma bey?

Yüzlerce insan arasında beni azarlamayan ve destekleyen biri olması iyi hissettirdi teşekkür ederim.
Azarlanmaya gelemiyor musun sigma bey?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…