Adamım çok havalısın, aynı bir alfasın. Sisteme boyun eğme dostum, yaptığın terbiyesizliğe karşı hoca sana anlayacağın dilde karşılık vermiş. Herif oraya sana ders anlatmaya geliyor senle jenga oynamaya değil.
İleride iş hayatına girdiğinde patronundan ve senden üstlerdekilerle bu tarz durumlar yaşayacaksın o zamanda gururum diyebilecek misin merak ediyorum Öyle filmlerde gördüğün sigma ayaklarına girme kapının önüne koyarlar gerçek hayat acımasızdır
Bir dunya adam toplanmis 10 yasinda cocuga laf anlatmaya calisiyorsunuz ya. Birakin gecin ne anlayacak zaten, ne de uygulayacak belki ileride duzelir duzelmezse de zaten kendisi kaybeder.
5. sınıfta bende sosyal hocası beni tahtaya kaldırmıyor diye hocaya küsüp ağlamıştım ve perdenin arkasına saklanmıştım Gereksiz bir konu. Burada özür dilemezseniz gururunuz olmadğını belli edersiniz.
Kardeşim tavsiyemi vereceğim başka da birşey demeyeceğim. Bu gurur sende olduğu sürece sen hiçbir şeyde başarılı olamazsın. Hoş buna gurur denirse, kibire daha çok kaçıyor. Gurur dediğin şey yerinde olur. Zaten okula Jenga taşlarıyla birşey yapmak için gitmiyorsun. Dersini istesen de istemesen de dinlemek zorundasın. Az erdemli biri olsaydın zaten bunları yapmazdın. Birkaç güne arar aileni sonra ailene de dersin ben sigmayım diye.
İleride iş hayatına girdiğinde patronundan ve senden üstlerdekilerle bu tarz durumlar yaşayacaksın o zamanda gururum diyebilecek misin merak ediyorum Öyle filmlerde gördüğün sigma ayaklarına girme kapının önüne koyarlar gerçek hayat acımasızdır
çok doğru bu dediğin. Düşünelim arkadaşımız bundan 8 10 sene sonra bir şirkette işte ne olduğu önemli değil. Aynı tavırlarında ama. Bu arkadaşımızın patronu yaptığı işi beğenmiyor ve ufak da olsa bir azar çekiyor ve arkadaşımız bunu gurur meselesi yapıp işlerini aksatıyor ve yapmıyor. Sonuç ne olur sizce?
Bu gururla üniversiteyi bitiremezsin. Ben de senin gibi düşünüyordum fakat sonradan öğretmenle dilleşmenin kendi aleyhime olduğunu kavradım. Haklıysan bile öğretmenin dediğini kabul edip özür dilemen gerekiyor, diğer türlü öğretmen senin aleyhine hareket eder. Mesela sozlulerine düşük puan verebilir.
Ben bir ödevi yanlış anladım ve yanlış yaptım, bunun üzerine tüm sınıfın karşısında fırça attı. Oysa ki ben önceki gün ödevin nasıl yapılacağını sormuştum ama kendisi yarım ağızla doğru düzgün bir cevap vermedi. Ben bu durumu izah edince asla kabul etmedi. En sonunda bu yaptığımın kendi aleyhime olduğunu anladım neyse ki ve özür diledim. Senin anlayacağın ne olursa olsun öğretmenine dikleşme, kendine aleyhine yaparsın. O hiçbir şey kaybetmez. Sen haklı olsan bile hocanın gönlünü al.
Bu arada hocan derslerini dikkate alman için aileni çağır demiş muhtemelen. Yapman gereken en doğru şey bu durumda özür dilemek.