Matematik İle İlgili İşler Nelerdir?

zapikus

Kilopat
Efenim öncelikle merhabalar. İleride özel matematik öğretmeni olmak istiyorum. Yani daha da derinlemesine inersek evlere gelen özel hoca. Bunun için hangi lise, hangi üniversite ve de üniversite de hangi bölüm ?
Birde araştırdığım bir şey var matematik mühendisliği, hala anlamış değilim . Matematik mühendisliği nedir ?
Matematik mühendisi adam ne iş yapar? Matematiği çok seviyorum ve de yani kafam matematiğe basıyor ayrıca herkes bana sen sayısalcı ol der. Matematikle ilgili işler de nedir onları da söyleyip, tavsiye ederseniz çok memnun kalırım ve de özel hocalığı açıkçası hem zevkimden (matematiği sevdiğimden) hem de para olduğundan istiyorum :D (Daha çok matematiği sevdiğimden) . Ayda bir öğrenciden 1000 TL alsam daha 3, 4 öğrenciye de ders verip bu parayı üçe , dörde çıkartsam hani fena olmaz.
Şimdiden çok teşekkür ederim.

Bu işler böyle düşündüğün gibi basit değil. Özel matematik öğretmenliği diye bölüm yok. Matematik öğretmenliği okuyacaksın veya matematik bölümü okuyup ardından formasyon alacaksın. Ardından ister KPSS'ye girip atanıp devlette çalış, ister özelde dershane veya dediğin gibi özel ders ver. Fakat belirteyim özel dersi vermen için isim yapmış, kariyer yapmış olman lazım. Yoksa kim sana gidipte bana özel ders ver desin.

Matematik mühendisliği kadrosu da devlette pek açılmamakta, özelde çalışman gerekir. Bunda da tercih kıytırık üniversite mezunları değil de ITU gibi isim yapmışlardan tercih ediliyor. Çalışma koşullarını internette ayrıntılı bulabilirsin.

KPSS'ye girip başarılı çıkınca matematik öğretmeni mi olunuyor ? Başka sınav var mı daha ? Formasyon tam olarak nedir ? Araştırdım ama anlayabileceğim şekilde bir bilgi bulamadım. Özel derste nasıl isim, kariyer yaparım ? O konuda biraz bana açıklık getirirseniz çok memnun olurum. Matematik öğretmeni olsam ODTÜ, Boğaziçi gibi yerlere gitsem özelde mi yoksa devlette mi çalışırım ? Matematik öğretmeni olunca hemen iş bulunuyor mu ?
Bildiğim kadarıyla matematik mühendisliği ITU ve Yıldız Teknik'te bulunuyor. Peki matematik mühendisi adam ne iş yapar onu bilmiyorum ona da açıklık getirirseniz memnun olurum.

KPSS öğretmenlik sınavına giriyorsun. Genel kültür, eğitim bilimleri ve alan olmak üzere 3 aşamalı sınav. Ardından alım sayısına göre puanına bağlı olarak yeterli ise ataman gerçekleşir. 1 sene aday öğretmen olup ardından Asil Öğretmenlik Sınavı'na girip asalet kazanıp öğretmen olursun.

Formasyon matematik, fizik, kimya gibi 4 senelik bölüm okuyup üzerine gerekli diploma ortalaması şartı ve istenirse ALES puanı ile bir üniversitede formasyon eğitimi alırsın. Formasyon öğretmenlik bilgisidir, onun üzerine dersler verilir. Genelde puanı öğretmenliğe yetmeyenler bölüm okuyup formasyon almaya çalışırlar. Formasyon da sürekli kaldırılıp tekrardan getirilmekte.

Özel ders saati 40 TL'den verenler var. Hatta daha düşük verenler de var. Ülkemizde atanamayan öğretmen çok. O yüzden çok para kazanacağım düşüncesine girme. Özel ders vermek için de gerek özel okul gerek dershanede çalışıp kendini bilgin ve anlatım kabiliyetinle kanıtlaman gerekir. Öğrenciler tarafından ve diğer kişiler tarafından takdir edilirsen senden özel ders almak isteyen olacaktır. Yoksa üniversiteyi bitirip diploma almakla kimse senden özel ders istemez, yakın çevren hariç.

ODTU'den matematik öğretmeni olarak mezun olsan tercih sana bağlıdır. Özelde de kendini kanıtlarsan daha yüksek maaş alabilirsin.

Matematik öğretmeni olunca hemen iş bulunmuyor. Ücretli öğretmenliğe bile alamayabiliyorlar.

Matematik mühendisliği proje yönetimi, istatistik, bilgi işlem gibi matematiğin kullanılabileceği alımlarda kullandırtırlar. Örnek bir iş ilanını inceleyebilirsin. TEK-ART HOLDİNG A.Ş. Matematik Mühendisi İş İlanı | Yenibiris.com ile İş Bulun, Yeni Bir Hayata Başlayın!

Verdiğiniz bilgiler için çok ama çok teşekkür ederim. Bunları bilmiyordum öğrenmem iyi oldu. İş ilanına baktığımda 10 ile 11. maddeyi anlamadım onu da açıklarsanız çok teşekkür ederim.

Efenim öncelikle merhabalar. İleride özel matematik öğretmeni olmak istiyorum. Yani daha da derinlemesine inersek evlere gelen özel hoca. Bunun için hangi lise, hangi üniversite ve de üniversite de hangi bölüm ?
Birde araştırdığım bir şey var matematik mühendisliği, hala anlamış değilim . Matematik mühendisliği nedir ?
Matematik mühendisi adam ne iş yapar? Matematiği çok seviyorum ve de yani kafam matematiğe basıyor ayrıca herkes bana sen sayısalcı ol der. Matematikle ilgili işler de nedir onları da söyleyip, tavsiye ederseniz çok memnun kalırım ve de özel hocalığı açıkçası hem zevkimden (matematiği sevdiğimden) hem de para olduğundan istiyorum :D (Daha çok matematiği sevdiğimden) . Ayda bir öğrenciden 1000 TL alsam daha 3, 4 öğrenciye de ders verip bu parayı üçe , dörde çıkartsam hani fena olmaz.
Şimdiden çok teşekkür ederim.

Matematik mühendisliğinden mezun olan kişiler çeşitli alanlarda iş bulabilirler. Örneğin muhasebe, danışmanlık, bankacılık ve anket şirketleri gibi matematiğin gerektiği alanlarda çalışabilirler. Bazıları ise formasyon ile matematik öğretmenliğine ya da yüksek lisans ve doktora yaparak akademik alanda ilerleme yoluna giderek kendilerini eğitime adamayı tercih ederler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı