Matematik nasıl halledilir?

Yer
Washington D.C.
Arkadaşlar ben şu anda 1. sınıf öğrencisiyim. Ekonomi okuyorum. Matematik konusunda cidden çok sıkıntı çekiyorum fonksiyonlar özellikle. Çalışıyorum fakat yine de yetersiz çalışmışım gibi hissediyorum. Derslerde mesela anlatılanlardan pek bir şey anlamıyorum matematik konusunda. Ne yapmam lazım aranızda matematiği kötü olup ileride düzeltebilen oldu mu? Çünkü daha 1.sınıfım ve bu matematik zorluğu beni şimdiden gerdiğinden dolayı ileride daha fazla sıkıntı yaşamadan nasıl öğrenirim diye zorluyorum kendimi. Önerilerinizi bekliyorum.

Derslerde önemli yerleri not al boş boş notları alma sadece önemli ve her gün tekrar yapmalısın.

Ben 7. sınıfım (ortaokul) benim de kötüydü çalıştıkça düzelttim şimdi eksik olduğun konularda konu anlatımı izle yatarak falan değil önüne çek bir tane A4 adam ne yazıyorsa yaz sorumu yazdı ilk önce o soruyu çöz sonra o sorunun çözümünü izle konu anlatımı bittikten sonra test çöz üşendiğin günlerde ise hafızanda kalması için sadece test çöz ve yazdığın kağıtları oku.

Hocam insan çok stres oluyor kendim için söylüyorum zor ya. Finallere de çok bir şey kalmadı bundan kalsam napıcam diye kara kara düşünüyorum nasıl vericem dersi falan.
Daha 1. Sınıfsın yahu oryantasyonunu bir tamamla öncelikle. İniş/Çıkış elbette kaçınılmaz ancak ciddi bir stres kaynağı olarak görülmemeli diye düşünüyorum. Ek olarak bence bu konuyu kendi akademisyenlerine danışıp onlardan fikir almak daha mantıklı olabilir. İnan bana bazen hiç tahmin edemeyeceğin oldukça efektif önerilerde bulunabiliyorlar...

Haklısınız hocam. Fakat bilemedim işte şurda 2 aydır gidiyoruz, hazırlıkta güle oynaya ingilizcemizi çat pat geliştirdik şimdi derslere gelince zor geldi hani özellikle matematik konusunda kaygı duyuyorum çünkü şu anda daha fonksiyonlar falan zor geliyor yapamıyorum hiçbir şekilde ileride birde calculus, logaritma falan görücez o bundan kalırsam nasıl geçerim korkusu var üzerimde. Bilemedim 2 hafta kaldı bir de finallere :/

Hocam tek çözüm yolu ilkokul seviyesinden başlayıp ilerlemenizi olacaktık(bir arkadaşım böyle düzeltmişti)

Bak ikimiz direkt olarak meslektaş olmasak bile dolaylı olarak meslektaşız denebilir (Akademik kariyere ithafen söylüyorum). Ancak 3. Sınıf veya 4. Sınıf'a geçmeden bence derslerle ilgili pek fazla Kolay/Zor teşhisi koymaman daha doğru olur diye düşünüyorum. Daha ne öğretiyorlardır ki... İşin profesyonellik kısmına daha var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…