Matematik net nasıl artar?

Peter man

Centipat
Daha fazla  
8. sınıfım matematik netlerim nasıl artar? Fen 18 D Türkçe, 17 D inkılap Full, din Full, ing Full ama mat 7Y 4 boş 9D.

Son düzenleyen: Moderatör:
8. sınıfım matematik netlerim nasıl artar? Fen 18 D Türkçe, 17 D inkılap Full, din Full, ing Full ama mat 7Y 4 boş 9D.
Matematikte konuları doğru anladığınızdan eminseniz ilk önce konudan temel basit sorular çözün, ardından çıtayı sürekli arttırarak zor sorulara doğru ilerleyin. Anlamadığınız soruların hepsinin çözümünü öğrenin ve iyice analizini yapın. Önerebileceklerim bu kadar. Kaynak bakımından Hız yayınlarını inceleyebilirsiniz.

Öncelikle tebrikler, matematik hariç netleriniz başarılı.
Matematikte yapamadığınız sorular sizce mantığa dayalı soru mu yoksa bilmediğiniz bir konudan dolayı mı yapamıyorsunuz?

8. sınıfım matematik netlerim nasıl artar fen 18 D Türkçe 17 D inkılap ful din ful ing ful ama mat 7Y 4 boş 9D.

Practice makes perfect

~CR7

Şaka bir yana eve gelince konu tekrarı + konuyla ilgili en az 30 soru ve sorular zaman tutularak zamana karşı değil zaman tutularak tutulan süreyi düşürmeye calis

Öncelikle tebrikler, matematik hariç netleriniz başarılı.
Matematikte yapamadığınız sorular sizce mantığa dayalı soru mu yoksa bilmediğiniz bir konudan dolayı mı yapamıyorsunuz?

Teşekkür ederim. Soruyu görünce anlamakta, mantık yürütmede zorlanıyorum. Boş bıraksam çok azar yiyorum.

Sakın matematik yapamam deme, diğerleri gayet iyi. Yanına matematik de eklerse güzel sonuç alırsın ama matematik olmazsa yazık olur.
Plan yap öncelikle. Kaç konu var bilmiyorum ama 20 konudan fazla olduğunu sanmıyorum. 20 haftada bitireceğim de. Her hafta sonu bir konu bitireceğim de ve bitirmeden uyuma. Yavaş yavaş ama sağlam bir şekilde ilerle.
YouTube'de yeterince video var. Önüne defter koy ve hocanın anlattıklarını anladıktan sonra not al. Cumartesi sabah erkenden çalışmaya başlasan gün sonuna kadar kesinlikle konu bitecektir. Pazar günü de soru çöz. Çözemiyor olabilirsin, eğer böyle ise YouTube'dan soru çözüm videoları izle ama her soruyu önce kendin çözmeye çalış sonra videoyu izle.
LGS'deki sorular farklı oluyor, yeni nesil oluyor diyeceksin belki ama temeli iyi olmayan yeni nesilde zaten bir şey yapamaz. Her hafta deneme çözmeyi ihmal etme.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı