Matematik öğretmenimin derste olan tutumu

A

Anıl Sezer

Ziyaretçi
Tüm dersler için çalışabilirim. Zorlarsam inşallah olucak. Ancak matematik öğretmenim tam anlamıyla gerizekalı. Kimseye bir şey demiyorum ancak 199 puanla matematik bölümünü bitirip bize artistlik yapan bir hocamız var. Derste sadece bağırıyor. Soruları kendide çözemiyor bazen takılıyor. Kursa gidenler kursta anlıyor. Kursta daha farklı anlatıyormuş. Soruyu çözerken durduk yere bağırıyor hepimizin dikkat 0'a iniyor. İlk dönem dersleri boşladım da zayıf geldi ancak dersi dinleme isteğime rağmen 19 aldım. Başka bir hoca geldi sadece 2 ders Dicle hoca. Tam sayılar konusu hala aklımda. Bu benim hayatım demek. YGS ve LYS sınavında 9. sınıf konuları çıkıyor. En önemli olan ders matematikten geçmem önemli değil soruları yapabilmem önemli. Bu benim hayatım ve geleceğim demek. Eşit Ağırlık istiyorum. Ancak bu adam fırsat vermiyor. Anlamadığımız zaman anlamadık hocam diyoruz nasıl adamlarsınız bir şeyi anlamıyorsunuz çalışmıyorsunuz gerizekalımısınız bilmiyorum ki gibi tepkiler veriyor. Çok bağırıyor. İtiraz etmemize bile fırsat vermiyor. Hocam diyoruz sus bana cevap verme diye tersleyip bağırıyor. Sınıf öğretmenine söyledim hocanla konuş seninle ilgilenmesini söyle dedi. Ama adam o dilden anlamıycak ve yanına gidince bana takıcak eminim. Lütfen bir fikir verin. Hayatım, geleceğim 9. sınıf matematiğine bağlı. Bir fikir verin,yol gösterin adama kafa atasım var. Her gördüğüm de sinirleniyorum içimden küfürler saydırıyorum. Bu mesajı yazarken bile sinirden ellerim titriyor. Mesajı bir türlü bitiremedim zaten. Böyle bir şey yaşayan varsa söylesin anlatsın lütfen çok kötü durumdayım.

1.si tutumun çok yanlış. Her şeyi, tüm hayatını matematiğe bağlamak ve bunun sorumlusu olarak matematik hocan olarak görmek. Tamam hak veriyorum öyle hocalar var biliyorum bende yaşadım hatta. Böyle durumda yapman gereken dersi derste anlamak değil. Dersin bütün notunu tutacaksın ve sonra o günün akşamı sıcağı sıcağına bi göz gezdireceksin sadece. Sonra evde ona çalışarak bu işi çözebilirsin ancak.

Eğer sen böyle düşünmeye devam edersen, üniversitede yandın ki ne yandın.

Eklemeyi unuttum adam bir tane soru kitapçığı bulmuş yazdırıyor sınıftaki kızlara 10-15 soruyu çözdükten sonra silip yenileri yazılıyor. Bizim yazmamız için vakit yok. Hocam yazmadık diyoruz evet tamam diyor sil kızım diyip sildiriyor. Hocaların bizim için ne kadar uğraştığını biliyorum ancak bu hoca farklı. Değişik biri. Derste sürekli izlediği belgeselleri anlatıyor. Film replikleri vs. Hayatımı YGS sınavına bağlıyorum her liseli gibi. Matematik sorularını yapamamak büyük puan kaybı. YGS sınavında yapamadıktan sonra nasıl üniversiteye girebilirim ki? Hukuk Fakültesi istiyorum. EA yapmam lazım. Bu yüzden matematik şart. Ben denedim sorun bendedir dikkatimi verdim, tek oturdum, sıradakileri kaldırdım... Yok ama adam bağırıyor konstantrasyon 0 tekrar. Zaten çoğu soruyu hatalı çözüyor. Geçtiğimiz günlerde bir makalede eski ünlü bir kişinin sözlerine yer verilmişti: "Eğer bir kişi bir şeyi anlamıyorsa sorun anlatandadır. Eğer kendi anlattığını karşıdaki anlamıyorsa kendiside anlamamıştır"

İşe ilk olarak müdür veya müdür yardımcıları ile konuşarak başlayabilirsin. Öğretmenin derste iyi davranmadığını anlat. Sonra bu konuyu öğretmen ile konuş. Bol bol soru çöz, boşuna matematik öğretmeni olmamış, sürekli onu soru sorarak rahatsız et.

Bu konuda yalnız değilim demek ki. Ben Anadolu Lisesi'nde okuyorum. Ama Fizik öğretmeleri, Matematik öğretmenleri ve Geometri öğretmenleri insanı çıldırtıyor. Yani anlayacağın bunlar çok yetersiz insanlar.

Hocalar 50 yaşın üzerinde. Aslında yaşlı hocalar iyi olur ama bizde öğle değil. Allahtan bana dandik bir Matematikçi denk gelmedi. İnşallah 11 ve 12. sınıfta da beni o hoca okutur. Yan sınıfa hep kötü hocalar giriyor. Onlar zaten hocaları hayattan bezdirtmiş.

Hocalara diyoruz ki, " Hocam siz ne zaman emekli olacaksınız". O da diyor ki, "Oğlum seneye inşallah emekli olacağız" diyor. Ama halen hoca sözlerimdeki kinayeyi anlamış değil.

Fizik hocası, derste soru çözüyor. Bir yerde beyni error veriyor.

Hoca ile konuşuyoruz. Türkiye'de YGS Fen netleri neden 3,5. Senin gibi dandik hocalar var ya onun için 3,5'dan yukarı çıkmıyor. Tabi bunu içimden söylüyorum.

Birazda Geometriciyle ilgilenelim. Eline almış 10. sınıf Esen Konu anlatımlı kitabı kendi kendine, kitaba baka baka ders işlemeye çalışıyor.

Bizde de sorun böyle. Sana tavsiyem kendi kendini yetiştir. Her gün yeni şeyler öğrenmeye bak.

Sonuç olarak ülkemizdeki eğitim hiçte iyiye gitmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizde öyle bir şey yapıyor olsa aynı hafta başka bir okula tahin olur. Böyle seviyesiz hocalar ile uğraşma, şikayet et. Başka bir hoca girsin en azından, ilgilenmiyorlarsa da tanıdık birisi var ise ona hallettir.
Her hocadan alacağın birkaç şey vardır ancak bazı hocalar öğrenciye düşman gözüyle bakıyor nedense.

Ben sadece hiç dersini anlamadığım hocayı söyledim. Geometrici derste 3 soru çözüp bırakıyor. Sınavda dökülüyoruz.

Ayrıca adam matematik öğretmeni değil matematik bölümü mezunu. Baraj 180 Akdeniz üniversitesi matematik bölümü 199 puan. Adam bir matematik öğretmeninden daha iyi matematik biliyor olabilir ( hiç sanmıyorum kendi yazdığı sorunun rakamını değiştiriyor yanlışını yakalayınca ben sizi denemiştim diyip pişkince gülüyor ) ancak bunu öğrenciye anlatamıyor. Kimse anlamıyor. Kopyada çekemiyoruz. Sınavda bile bağırıyor. Bimer'e şikayet etmeyi düşünüyorum.

BilgisayarKurdu bizim müdürleri hocaları görsen okulu bırakırsın. Kimse takmıyor bizi. Hocalar sınıfta bırakmak için uğraşıyor. Şöyle özetliyim sen anla ilk dönem fizik sözlüm 30.

İlçe M.E.B'e şikayet edicektim bir öğretmenim bana siz sanıyormusunuz ki şikayet edince bir şey olacak orada çalışanlarda öğretmen şikayetleri okuyup ilgilenicez deyip hocaya hocam dersi iyi anlat deyip bırakıyorlarmış. Orta Okul öğretmenim bana böyle demişti. Bimer'e şikayet etmeyi düşünüyorum fikriniz nedir? İntihar edicem resmen 9. sınıfı geçemezsem bittim demektir. 10. sınıfta kalmak önemli değil ama 9. sınıf çok önemli. 88 kredi ile sınıf geçiliyor matematik 5*4=20 kredi. Eşit Ağırlık seçmem için matematiğimin yüksek olması şart. Bir fikir verin lütfen.

Seninle tıpa tıp aynı kaderi yaşıyoruz Geçen sene 9. sınıfta geometri hocamız vardı, yaşlı bir hoca.

2 derste 1 tane soru çözmüştü düşün artık Çok fena da laf koyuyordu.

Aynı sıkıntıları yaşamış kişiler varmı diye hep merak ederdim. Bence hocanın tavırlarını yazmışsın hep beraber okuduk. Benim tavsiyem sınıf olarak tepki vermeniz bazı durumları düzeltebilir. Ayrıca sınav oluyorsunuz bu sınavda kaç kişi başarılı kaç kişi başarısız ortaya çıkıyor. Benim hep söylemek istegim şudur;eger sınıf başarısı düşük ise bu hoca ile dogru orantılıdır. Bunu sakın unutmayın ve hakkınızı arayın. Sınıf olarak hocayı şikayet edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…