Bu konuda yalnız değilim demek ki. Ben Anadolu Lisesi'nde okuyorum. Ama Fizik öğretmeleri, Matematik öğretmenleri ve Geometri öğretmenleri insanı çıldırtıyor. Yani anlayacağın bunlar çok yetersiz insanlar.
Hocalar 50 yaşın üzerinde. Aslında yaşlı hocalar iyi olur ama bizde öğle değil. Allahtan bana dandik bir Matematikçi denk gelmedi. İnşallah 11 ve 12. sınıfta da beni o hoca okutur. Yan sınıfa hep kötü hocalar giriyor. Onlar zaten hocaları hayattan bezdirtmiş.
Hocalara diyoruz ki, " Hocam siz ne zaman emekli olacaksınız". O da diyor ki, "Oğlum seneye inşallah emekli olacağız" diyor. Ama halen hoca sözlerimdeki kinayeyi anlamış değil.
Fizik hocası, derste soru çözüyor. Bir yerde beyni error veriyor.
Hoca ile konuşuyoruz. Türkiye'de YGS Fen netleri neden 3,5. Senin gibi dandik hocalar var ya onun için 3,5'dan yukarı çıkmıyor. Tabi bunu içimden söylüyorum.
Birazda Geometriciyle ilgilenelim. Eline almış 10. sınıf Esen Konu anlatımlı kitabı kendi kendine, kitaba baka baka ders işlemeye çalışıyor.
Bizde de sorun böyle. Sana tavsiyem kendi kendini yetiştir. Her gün yeni şeyler öğrenmeye bak.
Sonuç olarak ülkemizdeki eğitim hiçte iyiye gitmiyor.