Matematik problemi çözememek

m=d.v bir olayı yok hocam ya . Ayrıca işlemli sormuyorlar fiziği... Nadir işlem geliyor.

Aslında öyle evet. Ama ben Fizikçiyle konuştum. Yine bir özel ders alıp üstünden tekrar niyetine geçmek mantıklı sanki.
Siz bilirsiniz hocam ama bence zorlanılacak bir konu değil ben kitabı bırakın soru bile çözmedim o konudan. En son 9.sınıfta çalışmıştım. Halada zorlanmıyorum.

Siz bilirsiniz hocam ama bence zorlanılacak bir konu değil ben kitabı bırakın soru bile çözmedim o konudan. En son 9.sınıfta çalışmıştım. Halada zorlanmıyorum.

Herkes öyle değil maalesef bende geçen sene bütün sınıf çözemediği geometri sorularını çözüyordum orta halli bir öğrenci olmama rağmen herkesin beyni farklı çalışıyor.

Bütün problemler. Genel olarak mantığını çözemiyorum. Okuyorum ya onun işlemini yapamıyorum. Denklemini kuramıyorum.
Mesela şunları yapabiliyor musunuz?
Bir sayının 6 fazlasının 2 katının 3 eksiğinin karesi 81 ise o sayının karesinin 4 katıyla o sayının 18 katının toplamı nedir? (Aklımdan yazdım hata çıkmaz umarım )

Ben çok takıntı yapıyorum hocam.

Yapmanızda gerek aslında sanırım TYT'de en çok soru gelen konuydu ya da konulardan biriydi problemleri halletmek gerçekten önemli dediğim gibi 1-2 ay bekleyip zaman kaybetmemenizi öneririm bir şekilde randevu ayarlayıp hocalarla birebir problem çalışmak en mantıklısı.

Soru hatalı :d 2X+9'un karesi 4x2 + 36X + 81 çıkar 81'i karşıya atınca 0 olur yani X 0'a eşit çıkar.

Hata nedir hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…