Matematik problemi çözememek

((2•(x+6))-3)=9 dahasını yazmaya üşendim hocam. Bu konularda sorunum yok. Ama sizinki sınırların fazlasıyla üstünde sanki.

1-2 ay bekleyip zaman kaybetmemenizi öneririm bir şekilde randevu ayarlayıp hocalarla birebir problem çalışmak en mantıklısı.
Randevuyu anında veriyorlar. Bekletme gibi bir durum olmuyor. O zaman hocalarla beraber mi çözün diyorsunuz?

Kafa karışıklığı vermeye de çalıştım.
Bildiğimide unutturacaksınız ama bana. Olmaz böyle.

Problem demek zaten işin hafif sözele döküldüğü denklemler oluyor. Yani "Çözememek"ten çok bence siz çok çözmemiş olduğunuzdan yapamıyorsunuz. Çöze çöze öğreniliyor bu işler. Matematikte hele hele ki TYT'de 1-2 saat izle 10 saat çöz mantığı var. Öyle oturup 100 saatlik kamp izleyince olmuyor her şey.

Randevuyu anında veriyorlar. Bekletme gibi bir durum olmuyor. O zaman hocalarla beraber mi çözün diyorsunuz?

Bildiğimide unutturacaksınız ama bana. Olmaz böyle.
Evet hocalarla beraber çözmek iyi oluyor bende geçen sene geometriyi öyle öyle ilerlettim.

Hata nedir hocam?

Aslında hatalı değil de mantıksız geldi bana (burada senden profesör gibi soru yazmanı kimse beklemiyor yanlış anlama yargılamıyorum haddime değil zaten) sonuç problemin son kısmına toplama işlemi ekleyene kadar 0 çıkmaya devam edecek.

Hata nedir hocam?

Aslında hatalı değil de mantıksız geldi bana (burada senden profesör gibi soru yazmanı kimse beklemiyor yanlış anlama yargılamıyorum haddime değil zaten) sonuç problemin son kısmına toplama işlemi ekleyene kadar 0 çıkmaya devam edecek.

Amacımda o zaten bu gibi problemlerde x=0 çıkınca afallar insan, kafa karışıklığı verip sorunun seviyesini artırmaya çalıştım. X'in 0 olması yasak değil sonuçta

Bende geometri dersine giriyorum. Sonra birebir istiyorum. Üstünden geçiyoruz. O zaman Mikro Orijinal’den full’e yakın olarak bitiriyorum o üniteyi.
Hocam hangi şehirdesiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…