Matematik sevmiyorum ve yapamıyorum

Ön yargılı yaklaşma bende 8.sınıf öğrenciyim en sevdiğim ders matematik aynı zamanda en iyi yapabildiğimde matematik anlatmak istediğim şu ben senden daha mı zekiyim hayır dersi çok iyi dinliyorum ve uğraşıyorum ön yargılı yalaşırsan yapamazsın dostum.

Yapamıyorsun değil yapmıyorsun. Tamam cebir vb.Karışık olabilir fakat cidden kolay çoğu konu.Daha cebir falan yapamıyorsan önermeleri, fonksiyonları görme sen bence.

7. sınıfta matematikten 98 alacak kadar dersi seviyorken 8'de matematiği tamamen saldım, şu an lise 3'üm keşke o ara salmasaydım diyorum. İpin ucundan tutman gerekiyor maalesef.

Bende bir zamanlar sevmezdim. Ama sonradan kendimi zorlaya zorlaya sözelimden daha iyi hale getirdim ve bende 8 sınıfken matematikte zorlanırdım. Ama sıkı çalışma temposu ile matematiğimi olimpiyat seviyelerine çıkardım. Eskiden en sevdiğim dersler sözel idi ama artık sayısal. Kısacası sevebilmek ve ustalaşmak için biraz kendini biraz zorlaman gerek.Evet ülkemizde sayısal dışındaki meslek gruplarında fazla bir şey yok.Ama emin ol gerçekten de matematik fizik olmadan günlük hayattaki hiç bir araç yapılmadı.Bu sayısalın önde tutulmasının doğru olduğunu gösteriyor.Zira uçaklar bilgisayarlar arabalar kuantum bilgisayarları hepsi sayısal veriler ile problem çözme ile yapıldı.Kısacası sana tavsiyem yeni nesile geçis soruları ile yeni nesil soruları çözmendir.OBP için ise internetteki yazılı hazırlık videoları yeterlidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…