Hocam bir CS öğrencisi olarak hem lisedeki hem de ünideki sayısal derslerde en iyi çalışacak yöntem bana kalırsa anlayarak çok problem çözmektir. Kulağa çok basit gelebilir ama inanın bunu çoğu iyi çalıştığını sanan kişi yapmıyor. Çünkü sayısal derslere iyi çalıştığını sanan kişiler genelde bir matematik kitabını önüne açıyor ve baştan sona kalem oynatmadan soruları veya teoremleri hatim ediyorlar kendi eğitim verdiğim liseliler ve lisedeki arkadaşlarımdan biliyorum. Bu şekilde ister günde 10 saat çalış yine de sayısal derslerde ilerleyemezsin çünkü sayısal mantığa ve bunun beraberinde nerede hangi yöntemi kullanacağını refleksten bilebilmeye dayanır. Edebiyat dersinde soru çözmeyip sırf kitabı hatim etsen bile muhtemelen iyi bir not alırsın ama matematikte soruyla cebelleşmediğin ve sırf kitabı hatim ettiğin sürece o teoremlerin pratikte hiçbir anlamı olmaz. Bir de asla zaten iyi olduğunu bildigin soru tiplerini tekrar tekrar çözmeye kalkma. Öğrenciler genelde günün sonunda fazla soru çözmüş olmak ve bunun sonucu olarak kendilerini iyi hissetmek için bunu yapıyorlar genelde. Unutma 5 saat boyunca 200 tane aynı tarz problemleri çözmek sana en fazla bildigin sorularda hız kazandırır ancak 5 saat boyunca 30 tane zayıf oldugun soruyu anlayarak çözmek sana normalde sınavlarda kalem oynatamayacagın soruları çözmeni sağlar. Tabii ki konuları oturttuktan sonra çok soru çözüp el alışkanlığı edinmek önemli ancak fazla soru tipi görmek her zaman çok daha kritik çünkü TYT'de de AYT'de de üniversite sınavlarında da lise sınavlarında da seni eleyecek olan sorular yüzlerce örneği olan, tekdüze sorular değil; birden çok konuyu anlayıp anlamadığını aynı anda ölçen, örneği çok olmayan sorular olacak. Bir de lise notlarına bu kadar kafanı yorma, lise sınavları asla YKS için bir ölçüt degil. Mesela ben TR'den sürekli 60 ve altında alan biriydim ama TYT'de Türkçede sadece 2 yanlış çıkarttım, aynı şekilde fizikten 11. sınıfta 15 almış olan arkadaşım TYT'de de AYT'de de fiziği fulledi.
Başarılar diliyorum.