Matematik sınavına çok çalışıp 30 almak

30 bence cok kötü değil.

Ne güzel söylemişsin öyle benim bile gidip ders çalışasim geldi.

Eve gelip akşam 11'lere kadar falan Full çalıştım.
Lisedesin sanırım. Lisede öyle son akşam çalışarak yapamıyorsun, zamanında çalışacaksın. Notunu aldın artık, bu andan sonra yapacak birşey yok, bu günler de geçip gidiyor bir şekilde.

Hayatta kendinize yapabileceğiniz en büyük kötülüklerden biri de kendinizi bir başkasıyla kıyaslamak olacaktır.O kopya çekerek sizden yüksek almış olabilir ancak siz kötü de olsa kendi hakkınızla notunuzu aldınız o ise kopya çekerek notunu aldı.Bana göre kötü bir not,kopyayla alınmış bir nottan daha değerlidir.Ayrıca siz zaten çalışmışsınız evet tabii ki çalışmanızın karşılığını almak istiyorsunuz ama bir şekilde yapamadınız ancak siz elinizden geleni yaptınız.Şimdi ilk olarak düzenli olarak ders çalışmaya başlamanız lazım.Eğer test kitabınız var ise işlediğiniz her konudan birer test çözün ve hangi konunun sorularını yapabiliyorsunuz yapamıyorsunuz onu analiz edin.Sonrasında konuları nasıl öğreniyorsanız(youtubeden ders videosu izleyerek mi,dershaneden yardım alarak mı,hocaya konu tekrarı yaptırarak mı) öğrenip soru bankanızdan sorular çözeceksiniz.Yalnız bu dediklerimi bir disiplin içinde yapmanız gerekiyor yoksa 1 hafta çalışayım sonra yatarım mantığında değil.

Hocam bir CS öğrencisi olarak hem lisedeki hem de ünideki sayısal derslerde en iyi çalışacak yöntem bana kalırsa anlayarak çok problem çözmektir. Kulağa çok basit gelebilir ama inanın bunu çoğu iyi çalıştığını sanan kişi yapmıyor. Çünkü sayısal derslere iyi çalıştığını sanan kişiler genelde bir matematik kitabını önüne açıyor ve baştan sona kalem oynatmadan soruları veya teoremleri hatim ediyorlar kendi eğitim verdiğim liseliler ve lisedeki arkadaşlarımdan biliyorum. Bu şekilde ister günde 10 saat çalış yine de sayısal derslerde ilerleyemezsin çünkü sayısal mantığa ve bunun beraberinde nerede hangi yöntemi kullanacağını refleksten bilebilmeye dayanır. Edebiyat dersinde soru çözmeyip sırf kitabı hatim etsen bile muhtemelen iyi bir not alırsın ama matematikte soruyla cebelleşmediğin ve sırf kitabı hatim ettiğin sürece o teoremlerin pratikte hiçbir anlamı olmaz. Bir de asla zaten iyi olduğunu bildigin soru tiplerini tekrar tekrar çözmeye kalkma. Öğrenciler genelde günün sonunda fazla soru çözmüş olmak ve bunun sonucu olarak kendilerini iyi hissetmek için bunu yapıyorlar genelde. Unutma 5 saat boyunca 200 tane aynı tarz problemleri çözmek sana en fazla bildigin sorularda hız kazandırır ancak 5 saat boyunca 30 tane zayıf oldugun soruyu anlayarak çözmek sana normalde sınavlarda kalem oynatamayacagın soruları çözmeni sağlar. Tabii ki konuları oturttuktan sonra çok soru çözüp el alışkanlığı edinmek önemli ancak fazla soru tipi görmek her zaman çok daha kritik çünkü TYT'de de AYT'de de üniversite sınavlarında da lise sınavlarında da seni eleyecek olan sorular yüzlerce örneği olan, tekdüze sorular değil; birden çok konuyu anlayıp anlamadığını aynı anda ölçen, örneği çok olmayan sorular olacak. Bir de lise notlarına bu kadar kafanı yorma, lise sınavları asla YKS için bir ölçüt degil. Mesela ben TR'den sürekli 60 ve altında alan biriydim ama TYT'de Türkçede sadece 2 yanlış çıkarttım, aynı şekilde fizikten 11. sınıfta 15 almış olan arkadaşım TYT'de de AYT'de de fiziği fulledi.

Başarılar diliyorum.

Şimdi şöyle bir şey var matematikde formüller verilir üzerinden değiştirip değiştirip soru sorulur. Bu nedenle sadece son gün defterdeki sorulara bakmak bir işe yaramaz bunun yerine en az 1 hafta önceden elindeki kaynaklardan konuyla alakalı soruları çözmen ve o soru tiplerini öğrenmen gerekir. Bir dahaki sınavda bu dediklerimi uygular isen daha yüksek bir not alma ihtimalin olur. Son gece 6 7 saat çalışmak bir işe yaramaz hem o çalıştıkların ile ilgili soru çözmezsen unutursun.
Dediklerimi uygularsan iyi notlar alacağını düşünüyorum.

Şimdi şöyle birşey var matematikde formüller verilir üzerinden değiştirip değiştirip soru sorulur bu nedenle sadece son gün defterdeki sorulara bakmak bir işe yaramaz bunun yerine en az 1 hafta önceden elindeki kaynaklardan konuyla alakalı soruları çözmen ve o soru tiplerini öğrenmen gerekir. Bir dahaki sınavda bu dediklerimi uygular isen daha yüksek bir not alma ihtimalin olur.Son gece 6 7 saat çalışmak bir işe yaramaz hem o çalıştıkların ile ilgili soru çözmezsen unutursun.
Dediklerimi uygularsan iyi notlar alacağını düşünüyorum.

Kusura bakma 2 kez attı ilki olmadı sandım

Son düzenleme:
Destek veren herkese teşekkürler.
Cevap yazmadığıma bakmayın hepsini tek tek okuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…