Matematik soruları çözülmezse ne yapılmalı?

ilkay kalfa

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gskill:16 Gb (2x8) Ram
R5 5500
Msı rtx 3060
1tb m2 ssd
Selam arkadaşlar, mezunum geçen yıl 400k yaptım sayısalda Türkçe fen ve sosyalim iyi fakat matematikte konuyu dinliyorum bıyıklı matematik kampından acil ya Miray soru bankası çözerken bu konunun ilk sayfaları kolay olur onları çözüyorum ve kalıyorum bugün onları bile çözemedim temelimde mi sorun var en az 20 net yapmam lazım matematikten bir de Şenol hocanın 345 start kampı varmış temel atmak için o nasıldır. Bugün kütüphaneden bile erkan çıktım başka derse çalışmadan çünkü etrafımdaki insanlar takır takır soru çözerken benim temel kavramlarda tıkanmam hem zoruma gidiyor hem moralimi düşürüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka insanlarla kendinizi kıyaslamayı bırakmanız lazım. Size çok zararı dokunur. Hayatları farklı herkesin belki senelerce ders çalıştılar aileleri üstünde durdu vs. Eşit şartlar değil kısaca. Sizin kendinize bakmanız gerekiyor. Yapamadığınız soruları buraya atabilirsiniz arkadaşlarınıza gösterebilirsiniz 18-19 yaşındaki ergen tiplerin sizin seviyenizle dalga geçmesi sizden ne götürür bilmiyorum. Buraya atarsanız yardımcı olur çoğu kişi beni de etiketleyebilirsiniz isterseniz.

Üstüne uğraşın olmadı video çözümü izleyin anlayın ezberlemeyin anlayın soruyu çözün açıkçası TYT için konuşuyorum maksimum 30 net yaparken 70 net yaptım 2025 TYT'de soruları okuyun anlayın problemlere ağırlık verin yapamadığınız soruların video çözümünü izleyin mantığını kavrayın sonra tekrardan çözün hatalarınızdan ders çıkararak ilerleyin gerekirse ezber yapın ama mantığını anlamanız gereken yerin mantığını anlayın.

Tamamdır hocam teşekkür ederim.

1. YouTube'dan bir tane kurs bul dinle notlarını al. (hangi hoca olduğu sana kalmış hangisini dinlerken keyif alıyorsan ondan devam et. Ya da 2 farklı hocadan aynı konuyu dinleyerek de hem farklı bakış açısı kazanır hem de tekrar etmiş olursun)
  2. Sonra notlarını tekrar et. Tekrar etmekten kastım yeni bir deftere yaz. Yazmak okumaktan daha kalıcıdır. Tekrar ederken not aldığın soruları çözümüne bakmadan çözmeye çalış. Eğer yapamıyorsan o anda 5-10 dk boyunca gözünü kapatıp hoca bunu nasıl çözdü diye hatırlamaya çalış. Yine mi yapamadın. O zaman bak ama o soruya ertesi gün tekrar bak.
  3. Soru bankasında test çözmeye çalış. Baktın sorularda kalem oynatamıyorsun. O zaman her bölümde 1-2 testi birisine(arkadaşın olur hocan olur fark etmez) çözdür. Bunların çözümlerinin de notunu al. Sonra bunlar 2. adımdaki gibi çözümlerine bakmadan çözmeye çalış. İlk tıkandığında hemen çözüme bakma, yine o nasıl çözmüştü diye hatırlamaya çalış.
  4. Artık çözümü olmayan diğer testleri kendi başına soruları çözmeye. Soru çözerken aklına gelen ilk adımı yaz, yanlış dahi olsa yazmaktan çekinme zamanla hangi soru nasıl çözülüyor bileceksin. Ama ilk başta sabır ve disiplin önemli.
  5. Yanlış yaptığın soruları tekrar bak başkasına çözdürmeden önce. Yine yanlış yapıyor isen, boş bıraktığın sorular ile yardım al. Ve en önemlisi buradaki soruları kenara not et ve tekrar çöz. Bu sorular senin matematiğini geliştirecek.

Öğrenme üzerine bir dipnot: Bir konuyu öğrenmek ne kadar tekrar ettiğin ile alakalıdır. Sıfır iken ilk defa okuduğunda aklında bir şeyler kalır. Tekrar ettiğinde biraz daha kalır. Bu konu ile alakalı sorular çözdüğünde daha çok kalır. En son konuyu birisine anlatmaya başladığında, artık detayları öğrenmeye başlarsın.

Hocam peki şu an bıyıklı matematikte 4.günü bitirdim biten konuları tekrar baştan mı dinlemeliyim.

Eksiklik hissediyorsan neden olmasın. Hissetmiyor isen devam et.

Bu arada sadece dinleme, notlarını da çıkart. Bir sonraki videoya geçmeden önce tekrar et. Ben tekrar ederken, derste A4'lere notlarımı alırdım, sonra deftere güzel bir yazı ile geçirirdim. Soruları deftere geçirmeden önce boş bir kağıtta çözerdim tıkandığım nokta da ise notlara bakmadan hatırlamaya çalışırdım hoca nasıl çözdü diye.

Notlarını temize geçirmekte zorlanacak isen sana kalmış ancak notlarını tekrar ederken soruların çözümüne bakmadan çözmeye çalış ve tıkandığın noktada hemen kolaya kaçıp çözüme bakma. Hatılarmaya çalış. İşin püf noktası hatırlamaya çalışmakta.

Bir de "bıyıklı matematikte 4.günü" linki atabilir misin?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bir de temel atma kampı izlememe gerek var mı?

Son düzenleme:
Açıkcası içerikleri bilmiyorum. Bu linkini attığın içerik zor gelmiyorsa bundan devam et, zor geliyorsa dediğinden temel atma kapmından başlayabilirsin. Bana sorarsan zaten bu 55 günlük seri temel gibi geliyor.

Tamamdır hocam kamp kitabı var da dediğiniz gibi not alırım deftere teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…