Sayısal Matematik sorusu çözümü

EBOB'ları 21. ikisinin brüt puanları sırasıyla 231 ve 357. biri 17 biri 11 ok tutturmuş demek oluyor yani kırmızı bölgeye.

Ben şu kısmı anlamadım, 231 ve 357'nin EBOB'unu buluyoruz ve cevap 6 çıkıyor ama isabet ettiremediği atışlara ne oluyor onu anlamadım.

Ama soru kökünde isabet ettirdiği diye soruyor atış sayısı farklarını sormuyor.

Puanı -7 şeklinde etkiliyorlar. Hiçbir şekilde puanı etkilemeyen atışlar ise beyaz bölgeye gelen atışlar.

Puanı -7 şeklinde etkiliyorlar. Hiçbir şekilde puanı etkilemeyen atışlar ise beyaz bölgeye gelen atışlar.

17-11 = 6 yani bu 6 sadece kırmızı ve beyaz bölgeye gelen (isabet eden) atışlar mı? İsabet etmeyince puan kaybettiren atışları göz önünde bulundurmayarak mı yapacağız soruyu? Ama sonuçta normal puanlara kaybedilen puanları ekleyip EBOB'larını buluyoruz ve bölüyoruz o isabet etmeyen atışlara ne oluyor ki?

Sorudaki bilgilerden toplamda kaç atış yaptıklarını bulamayız. Beyaz bölgeye sonsuz atış yapmış olabilirler. Bulabileceklerimiz sırasıyla 17 ve 11 kırmızı bölge atışı sadece. Beyaz bölgeye attıkları okların bir önemi yok çünkü atış sayısını değil aralarındaki farkı sormuş soru.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…