Çözüldü Matematik sorusunun cevabı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
NY
A<b<0<C.
Olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisinin sonucu daima pozitiftir?
A) a+b b) a+C C)b+C D) b-a e) b-C.
Ben tüm şıklardan da pozitif çıkarabiliyorum eğer işlem hatası yapmadıysam, sizde cevap verirseniz sevinirim.

Çözüm
Cevap D.
A şıkkı: a+b kesin olarak pozitif olamaz çünkü a=-3 b=-1 olabilir.

B şıkkı: a+c kesin olarak pozitif olamaz çünkü a=-5 c=1 olabilir.

C şıkkı: b+c kesin olarak pozitif olamaz çünkü b=-5 c=2 olabilir.

D şıkkı: b-a kesin olarak pozitiftir çünkü negatif sayılarda daha küçük olması için sayısal değerinin büyük olması gerekir(Bknz: (-5)<(-2)) bu sebepten ötürü a b'den her zaman büyük olacaktır.
Örneğin b=-2 a=-5 -2-(-5) buradan (-5) pozitif olur ve cevabımız 3 olur.

E şıkkı: b-c kesin olarak pozitif olamaz çünkü b=-5 c=2 olabilir fakat -5-(+2)'nin cevabı -7'dir. c pozitif olduğu için her zaman negatife dönecektir bu yüzden daima negatif çıkacaktır.
Not: Bir dahakine benzer konuları lütfen eğitim bölümüne açınız. Ayrıca kötü anlatım için üzgünüm :(.
Cevap D.
A şıkkı: a+b kesin olarak pozitif olamaz çünkü a=-3 b=-1 olabilir.

B şıkkı: a+c kesin olarak pozitif olamaz çünkü a=-5 c=1 olabilir.

C şıkkı: b+c kesin olarak pozitif olamaz çünkü b=-5 c=2 olabilir.

D şıkkı: b-a kesin olarak pozitiftir çünkü negatif sayılarda daha küçük olması için sayısal değerinin büyük olması gerekir(Bknz: (-5)<(-2)) bu sebepten ötürü a b'den her zaman büyük olacaktır.
Örneğin b=-2 a=-5 -2-(-5) buradan (-5) pozitif olur ve cevabımız 3 olur.

E şıkkı: b-c kesin olarak pozitif olamaz çünkü b=-5 c=2 olabilir fakat -5-(+2)'nin cevabı -7'dir. c pozitif olduğu için her zaman negatife dönecektir bu yüzden daima negatif çıkacaktır.
Not: Bir dahakine benzer konuları lütfen eğitim bölümüne açınız. Ayrıca kötü anlatım için üzgünüm :(.

Son düzenleme:
Çözüm
A<b<0<C.
Olduğuna göre, aşağıdakilerden hangisinin sonucu daima pozitiftir?
A) a+b b) a+C C)b+C D) b-a e) b-C.
Ben tüm şıklardan da pozitif çıkarabiliyorum eğer işlem hatası yapmadıysam, sizde cevap verirseniz sevinirim.

A ve B sayıları 0'dan küçük olacak diyor D şıkkında b-a demiş b sayısı -1 ve sonrası diye gidiyor ona -1 dersek a da ondan küçük bir sayı olacak -2 diyebiliriz D şıkkında -1-(-2) şeklinde yerleştirilir -.-="+" Olur yani 1 çıkar pozitif cevap D.

A) (-3) + (-2) --> cevap negatif.
B) (-5) + 2 -----> cevap negatif.
C) (-3) + 1 -----> cevap negatif.
D) (-5) - (-6) ---> cevap pozitif. Ne seçerseniz seçin pozitif olur çünkü a sayısının mutlak değeri her türlü b sayısınınkinden fazla olacaktır.
E) (-3) - 2 -----> cevap negatif.

A ve B sayıları 0'dan küçük olacak diyor D şıkkında b-a demiş b sayısı -1 ve sonrası diye gidiyor ona -1 dersek a da ondan küçük bir sayı olacak -2 diyebiliriz D şıkkında -1-(-2) şeklinde yerleştirilir -.-="+" Olur yani 1 çıkar pozitif cevap D.
Hocam bu sorularda rakam vermek doğru olur mu? Temel kavramlarda sıkıntım var da :D

Hocam bu sorularda rakam vermek doğru olur mu? Temel kavramlarda sıkıntım var da :D
Hepsinde işine yaramaz, bazı sorular rakam koyarsan yanlış cevap çıkartıyor o soruları yapabilecek duruma gelince hangisinde rakam konur hangisinde konmaz tahmin edilebiliyor bu basit diye rakam yerleştirdim anlatması da rahat olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı