Matematik temeli atmak

Ali324

Centipat
Daha fazla  
Selam YKS öğrencisiyim matematikte bıyıklı matematik kampını izliyorum lakin vdd de ve soru bankasında çoğu sorularda tıkanıyorum. Denklemlerde yok etme yöntemi falan aklıma asla gelmiyor. Soruya dökemiyorum sürekli deneme yanılma yoluyla yapmaya çalışıyorum. Sizce bıyıklı matematiğin temel atma kampına başlamalı mıyım? Bu durum benim için çok can sıkıcı olmaya başladı yardımcı olursanız sevinirim.

Bıyıklı yerine mert hoca tavsiye ederim.

Yapabilirsiniz, 3D vdd temel der herkes fakat bence temelin 2 tık üstü, kolay-temel arası. Bıyıklı matematiğin kampına başlamanızı öneririm.

Ha bu arada önerim ezber yapmanız değil, mantığını anlamanız.

Örneğin : (2a+2b)/2'yi "tamam kaç yazıyorsa hepsini ona böl" diyerek geçmeyin. Mantığı şu: Dağıtma özelliği sayesinde => 2.(a+b) / 2 şeklinde yazılır ve 2'ler sadeleşir. A+b kalır gibi. Mantıkla anlamaya çalışırsanız çok daha kolay gelecektir. Benim burada anlattığım sadece bir örnek.

Başlayabilirsiniz. Ek olarak Mikroorijinal TYT Matematik soru bankasını çözmenizi tavsiye ederim. Temel atmak için iyi kitaptır. 3D VDD temelin 1-2 tık üstüdür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…