Matematik temeli zayıf olan sayısalcı için kaynak önerisi

nobodyxs

Hectopat
Katılım
22 Ekim 2020
Mesajlar
56
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu sene 11. sınıfa geçtim ve 9 ve 10. sınıf matematiğim yok denilebilir, özellikle 9.sınıf çünkü pandemi döne miydi ama 10.sınıftan 2-3 şey hatırlıyorum. Bu senede trigonometri gibi AYT konuları var ben temelimi nasıl atabilirim 11.sınıf konuları için? Şu anda aktif 0'dan matematik çözüyorum bir de tonguçun problematik kitabını ve paragrafik kitabını aldım ama problematik bana biraz zor geldi sizce ondan başlamam doğru mu olur anlamıyorum soruları çözüme bakıyorum genelde.
 
Problematik kitabı yeni başlayan için biraz zor olabilir daha kolay bir kaynağa yönelmenizi tercih ederim.
TYT için Benim Hocam TYT Matematik Video Defteri'ni önerebilirim. Geçen sene kitabı bitirmeden önce ortalama 12-13 net yapıyordum şimdi en az 20 net yapıyorum. Kaldı ki Geometrim o kadar iyi değil.
Mert Hoca'nın ve Rehber Matematik'in TYT kitaplarına da bakabilirsiniz. Videolarını izleyip konuyu anlayıp anlamadığınıza bakın ona göre kitabı alın bence.
Ben Benim Hocam TYT Matematik'i baya sevdim 12. sınıfım bu sene AYT'sini alıp tekrar yaparak gitmeyi düşünüyorum.

Son olarak şunu önereyim bir soruyu yapamadım diye direkt çözümüne bakarsanız kendinizi geliştiremezsiniz. Uzun süre uğraşın. Hatta işaret koyun ileriki günlerde işaret koyduğunuz soruları tekrar tekrar çözmeye çalışın. Çözdükten sonra silin birkaç gün sonra tekrar çözün ki aklınızda kalsın. Baktınız 4-5 kere uğraştınız dakikalar harcadınız çözemiyorsunuz sonra çözümüne bakın. Fakat oraya yazmayın birkaç gün sonra bakmadan çözmeye çalışın.
 
Antrenmanlarla Matematik
Karekök 0 Matematik
Okyanus 40 Seans Matematik
Sıfırdan Sonsuza Matematik
Bunlar tamamen giriş seviyesi matematik yayınlarıdır.
 
TYT MATEMATİK:

KOLAY:
Ens
Aktif
Okyanus
Full
Matematiğin ilacı
Birey A
Yarıçap

ORTA:
345
Bes
Bilgi sarmal
Karekök
Toprak
Endemik
Antrenman yay. Tyt
Hız ve renk
Full
Miray
Çap

ZOR:
Orijinal
Acil
3D
Apotemi


TYT PROBLEM:
Hiç problem değil
Bilgi sarmalı
Acil
Çap
Hız ve renk
Endemik
 
eğer 11 isen hala zamanın var. antremanlarla matematiğe başlayabilirsin
 
eğer 11 isen hala zamanın var. antremanlarla matematiğe başlayabilirsin
şuan aktif 0 danı çözüyorum o yeterli olmaz mı başlangıç için?

Teşekkürler peki sence aktifi çözdükten sonra 1 tane daha kolay soru bankası çözeyim mi yoksa 345 e mi geçeyim direk?

Aklımda şey vardı aktif 0 dan başlayıp ondan 345 e geçmek ondan bilgi sarmal vesaire diye gitmek öyle nasıl olur peki

Birde bunları çalışırken bir yandan AYT konuları var onları nasıl halledeyim ikisi aynı anda nasıl olur?
 
@nobodyxs
Aktif 0 hakkında bilgim yok. 345'e geçip bir çözmeyi deneyin çözüyorsanız problem yoktur.
AYT konularını da sınavı halledecek şekilde yapsanız yeterli. Bence TYT bitmeden AYT'ye çalışılmamalı. Zaten 11. sınıfın Matematik konuları o kadar ağır değil. Okula gidiyorsanız sınava 1 ay kala falan çalışmaya başlayın. Seviyenize göre ne kadar çalışacağınızı belirlersiniz.
 
Temelin yoksa basit yayınlara bak. Ek olarak 11. sınıf için Paraf Yayınları öneririm. Kitabı örnek olsun diye attım bu arada.
 
Teşekkürler, peki sence aktifi çözdükten sonra 1 tane daha kolay soru bankası çözeyim mi yoksa 345'e mi geçeyim direkt?
345'in sorularının birkaçına kırtasiyeye gidince ya da internetten bulabilirsen bak. Eğer çözebiliyorsan oturmuş demektir. Çözemiyorsan bir kolay kaynak daha bitirmen gerekli.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…