Matematik temelindeki konular nelerdir?

298842

Hectopat
Merhaba, daha öncesinde hiç ders çalışmamış birisi olarak bu sene hayatımı sınava verip çalışma kararı aldım. Sayısaldan girmek istiyorum. Temelim olmadığı için bıyıklı matematiğin "10 günde temel atma garanti" kitabını aldım. Kitaptaki konular;

Tam sayılarla işlemler.
Rasyonel sayılar.
Ondalık sayılar.
Harfli ifadeler ve 1. dereceden 1 bilinmeyenli denklemler.
Rasyonel denklemler ve iki bilinmeyenli denklem çözme.
Basit eşitsizlikler.
Mutlak değer.
Üslü sayılar.
Köklü sayılar.
Çarpanlara ayırma.

Konular sırasıyla böyle. Bu kitap bittiği zaman Eyüp b. TYT 3D vdd kitabına başlayacak temelim olur mu sizce? Eyüp b.'nin kitabının ağır gelmesini ve matematikten soğutmasını istemiyorum. Ekstra olarak aktif matematik kitabını sipariş ettim ve 10 günde temel atma kitabı biter bitmez 1 hafta içinde aktif matematik kitabını da bitirmeyi düşünüyorum. Sizce bu 2 kitaptan sonra Eyüp b. TYT 3D vdd kitabına başlanır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam mesela hangi kaynak olabilir? Sağlam bir temel atarak başlamak istiyorum. Onun için gerekirse 2 haftaya kadar temel işlemini sürdürebilirim.

Hocam orijinal ya da aydın olabilir ancak tek tercih yapacak olursak orijinal olurdu. Çünkü çoğu soru tipi var ve sizi Eyüp Boncuk'a hazırlayabilecek en ideal kitap bu gibi duruyor. Aydın'da biraz garip ve zor sorular var onun yerine orijinal daha iyi hazırlayacaktır diye düşünüyorum. Benim fikrim Orijinal'den daha kolay bir kaynak sizi tam olarak 3D video ders serisine hazırlayamaz.

Merhaba, daha öncesinde hiç ders çalışmamış birisi olarak bu sene hayatımı sınava verip çalışma kararı aldım. Sayısaldan girmek istiyorum. Temelim olmadığı için bıyıklı matematiğin "10 günde temel atma garanti" kitabını aldım. Kitaptaki konular;

Tam sayılarla işlemler.
Rasyonel sayılar.
Ondalık sayılar.
Harfli ifadeler ve 1. dereceden 1 bilinmeyenli denklemler.
Rasyonel denklemler ve iki bilinmeyenli denklem çözme.
Basit eşitsizlikler.
Mutlak değer.
Üslü sayılar.
Köklü sayılar.
Çarpanlara ayırma.

Konular sırasıyla böyle. Bu kitap bittiği zaman Eyüp b. TYT 3D vdd kitabına başlayacak temelim olur mu sizce? Eyüp b.'nin kitabının ağır gelmesini ve matematikten soğutmasını istemiyorum. Ekstra olarak aktif matematik kitabını sipariş ettim ve 10 günde temel atma kitabı biter bitmez 1 hafta içinde aktif matematik kitabını da bitirmeyi düşünüyorum. Sizce bu 2 kitaptan sonra Eyüp b. TYT 3D vdd kitabına başlanır mı?

Yanlış anlama kimseyi küçümsediğimden değil ama eğer hiç temelin yoksa böyle temel 12 konu için kamplara katılıyorsan Eyüp b için erken. Ben de yıllardır çalışırım temelimde var ama 3D soruları hâlâ afallatır oturur hayatı sorgulatır bazen. Temel atma işini de aceleye getirme yavaş yavaş oturt. Önce o kampı bitir sonra. O kamptan dinlediğin ilk 12 konudan birinin videosunu Eyüp B'den izle ve kendine dürüst ol. Seni zorluyorsa henüz zamanı değildir. Ayrıca sana şunu öneririm muhtemelen Eyüp hocanın namını duymuşsun ondan dinlemek istiyorsun ama mert hocanın yeni kampını sana şiddetle tavsiye ediyorum, eskiden düz konu efişinado ilerlerdi şimdi daha fazla soru ekledi her seviyede soru var. Kamp işini mert hocadan götür, zaten matematik geliştirmen için tamamen soru odaklı olman lazım ki mert hoca bunu fazlasıyla karşılıyor ama fazla soru göz çıkarmaz. Konuyu mert hocadan dinleyip Eyüp B'nin de soru çözüm videolarını izlersen güven bana en kolayından en zoruna alışacaksın. Aman ha sakın soru bankası olarak da gaza gelip 3D alma 3D seviyen değil şimdilik, onun yerine orta düzey işini görecektir şu anlık. Önerilerim ise 345 ve Bilgi Sarmal olabilir. Zaten matematikte 1 soru bankası 1 konu kitabıyla net artmaz. En kolaydan en zor kaynağa kadar çözeceksin. Takıldığın, merak ettiğin bir konu varsa cevaplarım seve seve.

Hocam orijinal ya da aydın olabilir ancak tek tercih yapacak olursak orijinal olurdu. Çünkü çoğu soru tipi var ve sizi Eyüp Boncuk'a hazırlayabilecek en ideal kitap bu gibi duruyor. Aydın'da biraz garip ve zor sorular var onun yerine orijinal daha iyi hazırlayacaktır diye düşünüyorum. Benim fikrim Orijinal'den daha kolay bir kaynak sizi tam olarak 3D video ders serisine hazırlayamaz.

Sizce ilk 12 konuyu yeni yeni oturtan birinin orijinal çözmesi uygun mudur?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı