Matematik trigonometriyi anlayamıyorum

Anonim-510288

Hectopat
Trigonometri konusunu ne kadar çalışsam yapamıyorum, sadece yönlü açıları yapabiliyorum ne yapmam lazım? Trigonometriden 0 almayı düşünüyorum, sizin tavsiyeleriniz nelerdir?

Aktif matematik trigonometri alıp deneyebilirsin ben biraz geliştirdim, gerçekten çok öğretici ve iyi fiyatlı.

Tam olarak neyi anlamıyorsun. Birim çemberin ne olduğunu anladın mı?
Sinüs, Kosinüs, Tanjant, Kotanjant, Sekant ve kosekant'ı anlamak için birim çemberi çözmüş olman lazım.
Trigonometrik fonksiyonları birim çember üzerinde anladıysan gerisi çarpanlara ayırma. Çarpanlara ayrıma ve işlem yeteneğin iyi değilse üçgenler seni trigonometri'de çok ileri götürmez.

Trigonometri konusunu ne kadar çalışsam yapamıyorum, sadece yönlü açıları yapabiliyorum ne yapmam lazım? Trigonometriden 0 almayı düşünüyorum, sizin tavsiyeleriniz nelerdir?

Hocam sakin bir şekilde odaklanıp bıyıklı matematikten dinler misiniz 0 almazsınız 50 alacak kadar yaparsınız bende 11.sınıfım sadece derste dinlediğim kadar biliyorum ki oda hiçbir şey bilmiyorum demek dün başladım fizik ile bende sıfırdan alacağım konuyu 2 haftada yetişir umarım bıyıklı hocam adamdır.

YouTube'dan kafana göre olan bir kanaldan videosunu izle derim, üstteki arkadaşın dediği gibi Aktif de iş yapar. Sonuç Yayınlarının Trigonometri fasikülü varsa oradan da çalışabilirsin.

Hocam biraz geç yazıyorum kusura bakmayın ama kitabın fotoğrafını atabilir misiniz almayı düşünüyorum.
1729973804318.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı