Parzival99
Zeptopat
Daha fazla
Teşekkür ederim hocam. Bana dürtü kontrol bozukluğu, depresyon, okb, anksiyete ve kişilik bozukluğu teşhisleri konuldu bu zamana kadar. Ayrıca ergenlikten beri depersonalizasyon yaşıyorum gerçeklikten kopuyorum hep. Dikkat eksikliği teşhisi hiç konmadı ama bilmiyorum. Belirtileri az çok mevcut. Ritalin, concerta falan veriyorlar galiba dehb için ama onlar da kırmızı reçete falan o yüzden endişe ediyorum. Özellikle bu sene sınav senem o yüzden çok zorluyor beni. Sorunumu anlatıyorum ama kimse de inanmıyor hocam. Yine de en kısa zamanda doktora gideceğim ilk imkanda.Dikkat eksikliğin mi var? Varsa onun ilaçları oluyor vitamın hapı gibi arkadaşım kullanmıştı. Ama zihinsel bir sorun yaşıyorsan psikolojiden al.
Seni nasıl etkiliyor? İnsanlarla nasıl konuşup anlaşıyorsun? Diyalogların nasıl, heyecan yapıyor musun? Hep bir üşenmemi mevcut? Depersonalizasyon ne demek bilmiyorum ama gerçeklikten kopan tek kişi sen değilsin, bende sıklıkla kopup bambaşka bir dünyaya atma ihtiyacında duyuyorum kendimi, daha özgür dünya. Gündelik yaşamında karşılaşıp sorun olarak düşündüğün belirti ve olayları yaz.Teşekkür ederim hocam. Bana dürtü kontrol bozukluğu, depresyon, okb, anksiyete ve kişilik bozukluğu teşhisleri konuldu bu zamana kadar. Ayrıca ergenlikten beri depersonalizasyon yaşıyorum gerçeklikten kopuyorum hep. Dikkat eksikliği teşhisi hiç konmadı ama bilmiyorum. Belirtileri az çok mevcut. Ritalin, concerta falan veriyorlar galiba dehb için ama onlar da kırmızı reçete falan o yüzden endişe ediyorum. Özellikle bu sene sınav senem o yüzden çok zorluyor beni. Sorunumu anlatıyorum ama kimse de inanmıyor hocam. Yine de en kısa zamanda doktora gideceğim ilk imkanda.
Aslında tüm bu hastalıklar çok etkiliyor beni ama ben, bilmiyorum belki de kendi başıma alabilirim diyorum. Zaten destek olan kimsem de yok. İnsanlarla gerekmedikçe konuşmuyorum, sosyal medya bile kullanmıyorum zaten. Günüm genelde evde geçiyor, ya da tek başıma geziyorum. Zaten küçük bir ilçe burası o yüzden pek yapacak bir şey de olmuyor. Üstüne ben doğuştan asosyalim. Heyecan pek yapmıyorum, insan iletişimi konusunda pek becerikli değilim. Üşenme mevcut maalesef ki. Depersonalizasyon ve derealizasyon denen iki farklı hastalık var psikiyatrik olarak. Gerçeklikten kopma deniliyor. Yani kısaca belirtiler bakımından kendini dışarıdan izleme, vücudunu başkası kontrol ediyor gibi hissetme, konfüzyon yaşama gibi sorunlar var. Gündelik yaşantımda o kadar sorunum var ki.Seni nasıl etkiliyor? İnsanlarla nasıl konuşup anlaşıyorsun? Diyalogların nasıl, heyecan yapıyor musun? Hep bir üşenmemi mevcut? Depersonalizasyon ne demek bilmiyorum ama gerçeklikten kopan tek kişi sen değilsin, bende sıklıkla kopup bambaşka bir dünyaya atma ihtiyacında duyuyorum kendimi, daha özgür dünya. Gündelik yaşamında karşılaşıp sorun olarak düşündüğün belirti ve olayları yaz.
İletişim konusunda kolay adapte olamıyorsun demekki. Gerekmedikçe konuşmaman iyi, konuşacak çok değerli bir konu olmuyor genellike güven bana.Aslında tüm bu hastalıklar çok etkiliyor beni ama ben, bilmiyorum belki de kendi başıma alabilirim diyorum. Zaten destek olan kimsem de yok. İnsanlarla gerekmedikçe konuşmuyorum, sosyal medya bile kullanmıyorum zaten. Günüm genelde evde geçiyor, ya da tek başıma geziyorum. Zaten küçük bir ilçe burası o yüzden pek yapacak bir şey de olmuyor. Üstüne ben doğuştan asosyalim. Heyecan pek yapmıyorum, insan iletişimi konusunda pek becerikli değilim. Üşenme mevcut maalesef ki. Depersonalizasyon ve derealizasyon denen iki farklı hastalık var psikiyatrik olarak. Gerçeklikten kopma deniliyor. Yani kısaca belirtiler bakımından kendini dışarıdan izleme, vücudunu başkası kontrol ediyor gibi hissetme, konfüzyon yaşama gibi sorunlar var. Gündelik yaşantımda o kadar sorunum var ki.
Galiba öyle. Genelde düşünen bir yapıya sahibim, çok düşünce az laf mantığını benimsiyorum. Teşekkür ederim. Zaten dolu ilaç kullandım, pek etki etmedi. 2 yıl kullandım bıraktım. Benim ciddi sorunlarım var hocam ve sadece irade ile geçebilmesi çok zor yine de denerim. Teşekkür ederim tavsiyeniz için.İletişim konusunda kolay adapte olamıyorsun demekki. Gerekmedikçe konuşmaman iyi, konuşacak çok değerli bir konu olmuyor genellike güven bana.
Psikoloğun yapacağı şey seni sakinleştirip uyutacak ilaçlar vermek olacak. Ki belki iyi olursun eskinden daha hareketli ve enerjik, ama bağımlılık ve onsuz yaşayamama gibi bir durumda başına gelebilir. Bu konuda tercih senin olsun, geçmişte anksiyete ve paranoya muzdaribi birisi olarak hiç ilaç kullanmadım, ve kendimi zorlayarak gerektiği zamanda bilerek zor durumlara sokarak hastalığı yenip özgüven sahibi oldum. Her irade aynı değil tabii ama düşün bence.
Acil nörolojiye randevu alın hocam. Bazı psikiyatrik ilaçlar veya epilepsi ilaçları beyin fonksiyonlarında düşüş ve dikkat dağınıklığı yapabiliyor. Maalesef beyin hala çözülmemiş bir organımız ve aslında bakarsanız çoğu nörolojik ilacın yaptığı şey iyileştirmekten çok durdurmak, engellemek.Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir depersonalizasyon-anksiyete karışımı bir şey yaşıyorum. Başım ağrıyor sürekli, unutkanlık yaşıyorum. Matematik işlemleri yaparken beynim kilitlenecek gibi hissediyorum. Odaklanamıyorum konfüzyon yaşıyorum sürekli. Mesela en basitinden para üstü hesaplarken ya da matematik yaparken eskisine nazaran çok zorlanıyorum. Kafama birden keskin bir ağrı giriyor ve sanki beynim kısa devre yapıp kapanacak gibi hissediyorum. 2 yıl kadar ağır ilaçlar kullandım psikiyatrik ama 6 aydır falan hiç ilaç kullanmıyorum, sınava hazırlanmak için bıraktım. Son zamanlarda 3 ay kanlı ishal durumum oldu aile hekimine gittim yakın zamanda geçti. 8 saat uyusam da yeterli olmuyor, sürekli yorgun hissediyorum. Kan tahlili yaptırdım demir seviyelerim yerin dibindeydi. Daha önce başka demir ilacı kullanıyordum ama ishal yaptığı için bıraktım. Geçenlerde ferplex fola başladım 5 gündür içiyorum, biliyorum henüz erken ama durumum hâlâ aynı. Yine kendimi odaklayamıyorum. Kafayı yemek üzereyim ne yapabilirim. Durumun daha da ilerlediği için çok zorlanıyorum. Burası ilçe olduğu için her istediğim an hastaneye gidemiyorum sadece sağlık ocağı var. O yüzden buraya yazma mecburiyetindeyim. Ne yapabilirim ne tavsiye edersiniz? Hangi bölümden randevu almalıyım? Sorunun sonuna 6 ay önceki ve 1 ay önceki kan tahlillerimi ekleyeceğim. İlk olan 6 ay önceki.
Eki Görüntüle 2579767
Teşekkür ederim hocam, bugün kendimi zorlamamdan dolayı mı bilmiyorum ama oradan oraya koşuşturdum öfkeliydim ve hiçbir şeyi anlamadım. Başım hâlâ biraz ağrıyor. Öğleden öncesini pek detaylı hatırlamıyorum. Doğru diyorsunuz ve özellikle benim kullandığım ilaçlar ağır dozdu. Maalesef ki öyle hocam. Zamanla ilerliyor hocam, eskiden bu kadar çok değildi ama son zamanlarda çok canımı sıkıyor bu durum. Ayın 5'ine randevu var ama imkanlar biraz kısıtlı oluyor. Ayrıca ailem de inanmıyor sürekli başka bahanelere bağlıyorlar. Aile hekimine gidiyorum adam hani benden bıktı mı bilmiyorum ama sorunlarımı tam dinlemiyor gibi hissediyorum.Acil nörolojiye randevu alın hocam. Bazı psikiyatrik ilaçlar veya epilepsi ilaçları beyin fonksiyonlarında düşüş ve dikkat dağınıklığı yapabiliyor. Maalesef beyin hala çözülmemiş bir organımız ve aslında bakarsanız çoğu nörolojik ilacın yaptığı şey iyileştirmekten çok durdurmak, engellemek.
Eğer bu şey zamanla ilerliyorsa kesinlikle nörolojiden randevu alın, beyinle alakalı hastalıklar ciddidir. Allah korusun nörodejeneratif bir hastalık olabilir. Şimdiden çok geçmiş olsun.
Hocam siz ne olur ne olmaz baktırın. Böyle hastalıklar ciddi olur, eğer sizin ki allah korusun nörodejeneratif bir hastalıksa en erken sürede durdurulması veya yavaşlatılması gerekiyor yoksa gelecekte kalıcı etkilere sahip olabiliyorlar. Lütfen bunu ihmal etmeyin ve kendinize baktırın, eğer bir şey varsa ve siz geç fark ederseniz çok pişman olursunuz. Aile hekimleri genelde zaten çok işe yaramıyor. Nöroloji doktoruna gitmek en iyisi. Tekrardan çok geçmiş olsun ve iyi akşamlar.Teşekkür ederim hocam, bugün kendimi zorlamamdan dolayı mı bilmiyorum ama oradan oraya koşuşturdum öfkeliydim ve hiçbir şeyi anlamadım. Başım hâlâ biraz ağrıyor. Öğleden öncesini pek detaylı hatırlamıyorum. Doğru diyorsunuz ve özellikle benim kullandığım ilaçlar ağır dozdu. Maalesef ki öyle hocam. Zamanla ilerliyor hocam, eskiden bu kadar çok değildi ama son zamanlarda çok canımı sıkıyor bu durum. Ayın 5'ine randevu var ama imkanlar biraz kısıtlı oluyor. Ayrıca ailem de inanmıyor sürekli başka bahanelere bağlıyorlar. Aile hekimine gidiyorum adam hani benden bıktı mı bilmiyorum ama sorunlarımı tam dinlemiyor gibi hissediyorum.