Matematik yazılısı nasıl halledilir?

tumu

Hectopat
10. sınıfım, pazartesi matematik yazılım var. İlk sınavdan 56 aldım, bundan 80 falan almam lazım. Sınavlar genelde kolay oluyor. Rehber Matematik’in 5 saatlik bir videosu var, onu izleyip peşine yazılı videoları izlemeye karar verdim. Ama 5 saat uzun olduğundan çokgen ve dörtgen kısmını falan kesip kısaltmayı düşünüyorum. Yeter mi sizce?

10. sınıfım, pazartesi matematik yazılım var. İlk sınavdan 56 aldım, bundan 80 falan almam lazım. Sınavlar genelde kolay oluyor. Rehber Matematik’in 5 saatlik bir videosu var, onu izleyip peşine yazılı videoları izlemeye karar verdim. Ama 5 saat uzun olduğundan çokgen ve dörtgen kısmını falan kesip kısaltmayı düşünüyorum. Yeter mi sizce?

Beni dinlersen ( ki onermem ama ) geometride üçgenleri öğrenince diger sekillerin ozelliklerini yapabiliyorsun en azından ben yapabiliyorum. Üçgenler cok temel çünkü.

İnternetten örnek sınav kağıtlarına (özellikle son yıllarda mebin yayınladığı örnek senaryolara) bak, önce kendin çöz daha sonra çözümlerini incele. Konuyu çalışıp anladığını düşündüğün noktalarda ne gibi hatalar yapabilirsin sana bir tatbikat olur. (not: matematik öğretmeniyim:)

Bizimki ortak oldu il geneli gözüm kapalı 80 i garantiledim

İnternetten örnek sınav kağıtlarına (özellikle son yıllarda mebin yayınladığı örnek senaryolara) bak, önce kendin çöz daha sonra çözümlerini incele. Konuyu çalışıp anladığını düşündüğün noktalarda ne gibi hatalar yapabilirsin sana bir tatbikat olur. (not: matematik öğretmeniyim:)
Hocam dediğim sistem sizce de mantıklı değil mi? Elimdeki kaynaklar ÖSYM amacıyla soru cozduruyor benim kısa vadeli amacım yüksek almak sinavda. O yüzden yazılı videolari üzerinden ilerlemek iyi gibi.

İşte o izlemeye karar verdiğin yazılı videolarındaki soruları önce kendin çözüp sonra üzerine izlersen daha iyi aklımda kalacağına emin olabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı