Matematikte nasıl tekrar yapılır?

Hayatımda hiç tekrara ihtiyaç duymadığımdan bu konuda cahil kalmışım. Fen derslerinde ya da Türkçe gibi not tutulan derslerde problem olmuyor ama matematik de nasıl tekrar yapılır bilemiyorum. Çözdüğüm testlerden zor 3 4 soru çözsem yeter mi? Veya şu branş denemesi dediklerinden alayım diyorum onlarda konular sıra sıra mı? Örnek ilk deneme temel kavramlar, sayı basamakları, çift sayılar falan gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Branş denemesi çöz eksik konuyu belirle o konu için test kitabından soru çöz. Matematikte tekrar lise düzeyinde pek yapılmaz çünkü tekrar edilecek bir konu yok 3 5 tane formülü bence ezberlersiniz.

Hayatımda hiç tekrara ihtiyaç duymadığımdan bu konuda cahil kalmışım. Fen derslerinde ya da Türkçe gibi not tutulan derslerde problem olmuyor ama matematik de nasıl tekrar yapılır bilemiyorum. Çözdüğüm testlerden zor 3 4 soru çözsem yeter mi? Veya şu branş denemesi dediklerinden alayım diyorum onlarda konular sıra sıra mı? Örnek ilk deneme temel kavramlar, sayı basamakları, çift sayılar falan gibi.

Hayır tabii ki TYT için konuşuyorsun herhalde konu isimlerinden anladığım kadarıyla TYT için branş denemelerini sakın öyle harcama TYT de önemli olan zamandır o yüzden branş denemelerini süre tutarak çözmelisin soruna gelecek olursa çözemediğin ya da çözüp vay be bu soru güzelmiş diye bulduğun soruları işaretleyip haftanın 1 günü o soruları tekrar çözebilirsin. Bakış açını oldukça geliştirir YKS matematiği bol soru tipi görerek ufkunu genişleterek halledilebilecek bir şey :).

Ya bence matematik defter tutularak öğrenilecek bir ders değil. Onun yerine kısa kısa notlar almak lazım. Ben yanıma iki tane defter alıyorum, açıyorum konu anlatım videosunu oradaki soruları anlatıldığı şekilde çözmeye çalışıyorum. Bir deftere soruları çözüyorum, öteki deftere kısa kısa tüyolar yazıyorum. Yaptığım hataların doğrularını yazıyorum. O şekilde ilerledim şimdiye kadar hep. Konu bittikten sonra da sorulara geçip çözmeye çalışıyor, çözemediğim soruları kenara ayırıp yapana kadar uğraşıyorum. YKS çalışmayalı 2-3 sene oluyor gerçi ama o zaman da öyle yapıyordum büyük oranda.

Kendi deneyimimce matematikte varsa formül yok ise konu ile ilgili baktığında konuyu nasıl çözdüğünü anlayabileceğin 3-4 soruyu not tutabilirsin. Branş denemelerinde ise soruların doğrudan hangi konuyla ilgili olduğunu bilemediğiniz için sıralama ile ilgili bir şey söyleyemeyeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı