Matematikte yeni nesil sorular nasıl çözülür?

Cihat Game 33

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar. TYT matematikte yeni nesil sorularda çok zorlanıyorum, 345 ve matematiğin ilacı paralel götürüyorum. Kolay olan yeni nesil soruları yapabiliyorum ama özellikle 345 de ÖSYM tarzı olanlarda çok zorlanıyorum. Benden ne istediğin nasıl çözmeye başlayacağımı bilmiyorum. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Bol soru çözümü izle. Bir noktadan sonra çözebilmeye başlıyorsun ama sabır isteyen bir iş.

YouTube'da yeni nesil soru çözümü aratım ama pek bir şey bulamadım.

Yeni nesil soru çözümü diye bir şey yok. O artık eskide kaldı. Sen direkt konuyu yaz soru çözümü diye arat zaten çıkan sorular da test kitaplarına benzer olur. Çözemiyorum diye panik yapma daha yolun başındasın bu sabır isteyen bir iş zamanla olacak sen pes etme yeter. Ayrıca sorulara biraz kafa yor gerekirse bir soruya 10 dakika uğraş. Üstüne gitmen lazım.

Hocam bu sorunu çözmek için çok fazla soru çözmeniz lazım.

Soruyu çözememeniz önemli değil siz sorunun üstüne gidin yine yapamazsanız yine problem değil video çözümünü izleyin.

Ama bir şekilde sürekli soruların üstüne gidin bir süre sonra artık oturmaya başlar.

O konuyu öğrenebildin mi de yeni nesil sorulara atlıyorsun, konu videosunu bitir ve klasik tarzdaki soruları çöz. Ondan sonra bir daha dene, baktın olmuyor soru çözüm videoları izle ve sonra kendin uğraş. Ancak kendin uğraşarak alışabilir ve çözebilirsin bu tarz soruları.

Konuların hepsine hakimim klasikleri zaten yapabiliyorum onda sorun yok bazı yeni nesilleri de yapabiliyorum ama ÖSYM ve zorluğu artıkça yapamıyorum.

Son düzenleme:
Konuların hepsine hakimim klasikleri zaten yapabiliyorum onda sorun yok bazı yeni nesilleri de yapabiliyorum ama ÖSYM ve zorluğu artıkça yapamıyorum.

İlk başlarda bu çok çok normaldir, ben mezun olmama ve iyi matematik temeline sahip olmama rağmen kalem oynatamıyorum bazen. Bunu aşmanızın yolu bol bol soru çözümü izleyip sorularla uğraşmak. Bir soruyu 5 dakika çözemeyince geçmeyin, gerekirse 1 saat sadece o soruya ayırın 3-4 kağıt kullanarak. Emin olun en çok geliştiren şey bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…