Matematikten 6 almak

Yani eksik bilgi veriyorsunuz biraz detaylandırın. 1.donem ve ders ortalamaların neler? Kaç dersten kalıyorsun?
Sadece matematikten kalıyorsan bir şey olmaz.

Biyoloji ve coğrafya da var ama onlar matematikçi gibi değil.

62,62 sözlü girse geçersin. Hocalarla hiç mi aran yok. Daha 9.sınıfsınız göz yumar bence.
Hoca hiç ilgilenmeyen biri.

Ortalamanı düşürür sadece bu aldığın not, bir de belge alamazsın. Başka bir etkisi olmaz. Edebiyat dersinden kalırsan onun sorumluluk sınavını vermen gerekiyor, diğer derslerde böyle bir şey yok.

Senin şimdi yapman gereken yazın matematik eksiklerini kapatıp 10. sınıfa hazır bir şekilde geçmek. 3 ay da bunun için gayet yeterli bir süre.

Kesinlikle öyle teşekkürler bu bana yetti.

bu konu çok karıştı gibi arkadaşlar.

50 başarı puanı sınıf geçmek için yeterli olmayacak

· Yönetmelik ile liselerde sınıf geçme maddelerinde bir dizi düzenleme daha yapıldı. Buna göre, daha önce bir üst sınıfa geçişler için gerekli 50 ortalama artık yeterli olmayacak.

· Öğrencilerin sınıf geçmelerine yönelik, derslere ilişkin yeterlilik ve kazanımlara sahip olarak eğitim ve öğretim süreçlerini tamamlamalarını sağlamak amacıyla yıl sonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecek.

· Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Yönetmeliğe göre liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak.

· Bu uygulama, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak. Bu kapsamda bu yıl liseye başlayan 9’uncu sınıf öğrencilerine yeni yönetmelik hükümleri uygulanacak, diğer sınıflar için eski uygulama sürecek.

@Hagu Bu düzenlemelerden haberim yok ama konu sahibinin sadece tek bir zayıfı varsa ki başka bir zayıftan bahsedilmemiş, öyle olduğunu düşünüyorum. Yine benim dediğim şeye geliyor.

Git hocaya söyle hocam 60 65 sözlü verir misiniz diye. Sınıfta kalma riskinin olduğunu söyle. Normalde sınava çalıştığını ama o an odaklanamadığını ve geometrileri göremediğini vs. söyle. Bir daha olmayacak hocam de. Ne kadar duygusuz olursa olsun bir öğretmense verir bence. Bu konunun da kesin ve tartışmasız çözümü bence bu.

Sınıftan geçmen için: Yıl sonu ortalaman 50 üstü ve en fazla 3 dersten kalman gerekıyor.
-Yanı ortalaman 50 ama 4 dersten kalırsan sınıfta kalırsın.

-Ortalaman 50 ve 1 dersten kalırsan sorumluluğun olmadan geçersin sınıfı(o bir ders edebiyat olursa sorumlu olabılır tam bılmıyorum)

Ortalaman 50 ama 2-3 dersten kaldın dıyelım bu kaldıgın derslerı diğer 3 yıl boyunca vermen gerekıyor.

Senın 1 2 dersten kalman sınıftan geçmeni engellemez sadece sorumluluğunu vermen gerekir.
Ve ders ortalamasını hesaplarken sadece 1 döneme değil yıl sonu ders ortalamasına bakılır:
Örnek olarak
1.dönem 70 aldın 2.dönem 30 alsan yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…