Arkadaşlar an itibarı ile Marmara Üniversitesi Matematik bölümünü kazandım.Bu bölümden mezun olduktan sonra programcı olarak çalışabilir miyim veya bilgisayar mühendisliğine geçebilir miyim ?
Matematikle programcılığın pek bir ilişiği yok. Mühendislik de okuyabilirsin ileride. Bunun bölüm ile ilgisi yok. Tekrardan ÖSYS sınavlarına girer yerleşmeye çalışırsın.
Tekrar sınava girebilirsin. Veya okuldan sonra kursa gidip başlayabilirsin. Master yapmanı tavsiye ederim. Senin için daha iyi olur. Başarılar dilerim.
Bizim üniversitede (Cumhuriyet Üniversitesi) fen fakültesinden mühendislik fakültesine yatay geçiş ile 1. sınıf sonunda geçiş yapanlar olmuştu. Tabi bunun için 1. sınıfta alttan ders bırakmayıp sağlam bir ortalama yapman gerek. Geçen arkadaşın 3.60 civarı bir ortalaması vardı. Kendine güveniyorsan ve çalışkan bir öğrenciysen neden olmasın?